Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Πασχαλινή πατατοσαλάτα…

Υλικά :

1 κιλό πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα τριμμένα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο κομμένα σε κύβους
1-2 βραστά αβγά ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τριμμένο καρύδι
αλάτι-πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα :
100 γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές μέλι ή πετιμέζι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα καρότα και τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί να γίνουν μια ωραία κρέμα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, προσθέτουμε τον άνηθο και και το καρύδι και ανακατεύουμε με προσοχή να πάει η σάλτσα παντού. Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Σημ.:
1.Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Οι σαλάτες πάντα προσαρμόζονται ανάλογα με τις γεύσεις και τις προτιμήσεις μας.
2.Αν σας αρέσει μπορείτε να μην καθαρίσετε τις πατάτες και να τις βάλετε στη σαλάτα με τη φλούδα τους. Σε αυτή την περίπτωση εγώ προτιμώ τις baby πατατούλες.
3.Το μέλι έχει περισσότερη γλύκα από το πετιμέζι, αν βάλετε μέλι προσέξτε τη γεύση μήπως χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα.
4.Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από την προηγούμενη μέρα. Σε αυτή την περίπτωση εγώ προτιμώ να ρίχνω το καρύδι την τελευταία ώρα πριν τη σερβίρω.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κόκκινου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ: https://cookandfeed.blogspot.gr/2017/04/easter-potato-salad.html