ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ-ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Διοδάρχες και κράτος χτυπούν από κοινού: αφαίρεσαν πινακίδες! Να τους σταματήσουμε!

Διοδάρχες και κράτος χτύπησαν από κοινού: αφαίρεσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου συναγωνιστή μας.Μάλιστα το έκαναν μ’ ένα εξάμηνο σχεδόν καθυστέρηση, αφού η επίδικη διέλευση χωρίς πληρωμή διοδίων είχε πραγματοποιηθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου τρέχοντος έτους.Θέλουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν όσους συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στις πολυεθνικές που λυμαίνονται τους ελληνικούς δρόμους τοποθετώντας διόδια, μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και αυξάνοντας ασταμάτητα τις τιμές των διοδίων, επιβαρύνοντας ασήκωτα τους διερχόμενους.

Οι λεγόμενες «παραχωρησιούχες» εταιρείες (συνένωση ντόπιου και ξένου κεφαλαίου) ιδιωτικοποίησαν τους ελληνικούς εθνικούς δρόμους και ουσιαστικά απαγόρευσαν τη διέλευση απ’ αυτούς στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που χειμάζεται από τα μνημόνια. Το κράτος (μ’ όλες τις κυβερνήσεις του) συνδράμει ποικιλοτρόπως ανερυθρίαστα στην αποκόμιση υπερκερδών από τους ληστές των δρόμων. Συνδράμει με αντισυνταγματικούς νόμους, αστυνομία, χρηματοδοτήσεις-μποναμάδες κ.λπ.

Μπορεί να μην είμαστε στην κορύφωση του μαζικού λαϊκού αγώνα κατά των διοδίων, όπως το 2010-2011 όταν ένα εκατομμύριο περίπου Έλληνες οδηγοί αψηφούσαν τον φόβο και σήκωναν την μπάρα, ωστόσο και σήμερα ένα μέρος των οδηγών συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους μην πληρώνοντας τα ληστρικά διόδια. Αυτό αποτελεί ένα «φώλι», είναι μια «μαγιά» αγώνα που πρέπει να κρατηθεί ζωντανή!

Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 5 του Συντάγματος.

   –  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

   –  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

   –  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ

   – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.

    –  ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ!

    –  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

    –  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ