Μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να τρώτε υπερβολικά

Ο αυτοέλεγχος είναι μια διαρκής μάχη για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν πρόκειται για το φαγητό.Το να τρώτε υπερβολικά σε ένα γεύμα ή να προσλαμβάνετε υπερβολικές θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθειες που μπορεί να είναι δύσκολο να αποβάλλετε.Με την πάροδο του χρόνου, η υπερβολική κατανάλωση τροφής μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και σε μεγαλύτερη πιθανότητα για κάποια χρόνια πάθηση, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Δείτε παρακάτω κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να τρώτε υπερβολικά. Και όποτε νιώθετε μια ακατάσχετη ανάγκη για φαγητό, μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας με μια επίσκεψη στο καζίνο, όπου θα δοκιμάσετε την τύχη σας στη ρουλέτα ή άλλα τυχερά παιχνίδια.

Γνωρίστε τις αδυναμίες σας

Το να προσδιορίσετε ποια τρόφιμα είναι δύσκολο να αποφύγετε μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης τροφής.

Για παράδειγμα, εάν συνηθίζετε να τρώτε ένα μεγάλο μπολ παγωτού κάθε βράδυ, σταματήστε να φυλάτε παγωτό στον καταψύκτη σας.

Η προετοιμασία υγιεινών επιλογών, όπως ένα μήλο κομμένο σε φέτες με φιστικοβούτυρο ή χούμους με λαχανικά, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια καλύτερη επιλογή όταν ψάχνετε απεγνωσμένα για μια λιχουδιά.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να κρατάτε τα ανθυγιεινά σνακ, όπως τσιπς, καραμέλες και μπισκότα, εκτός του οπτικού σας πεδίου, ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να αρπάξετε μια χούφτα κάθε φορά που περνάτε από μπροστά τους.

Μην σταματήσετε να τρώτε όλα τα αγαπημένα σας τρόφιμα

Περιοριστικά πρότυπα κατανάλωσης που απαιτούν να κόψετε πολλά από τα αγαπημένα σας τρόφιμα μπορεί να σας προκαλέσουν την αίσθηση της στέρησης.

Οι δίαιτες που επικεντρώνονται σε ωμά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πάντα οι καλύτερες για τη γραμμή σας και την υγεία σας, αλλά το να υποκύπτετε σε μια περιστασιακή λιχουδιά, χωρίς να το παρακάνετε, είναι κάτι που μπορεί να αποβεί επωφελές μακροπρόθεσμα.

Η απόφαση ότι δεν φάτε ποτέ μια κουταλιά παγωτού, μια φέτα πίτσα ή ένα κομμάτι σοκολάτας μπορεί να είναι κάτι που δεν μπορείτε να τηρήσετε, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι εξάλλου.

Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε στο να προσφέρετε στο σώμα σας υγιεινά, θρεπτικά τρόφιμα, χωρίς να στερηθείτε την ελευθερία να απολαμβάνετε πραγματικά μια λιχουδιά πότε – πότε.

Αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού κατευθείαν από τη συσκευασία

Τρώγοντας τσιπς από το σακουλάκι, παγωτό από τη συσκευασία του κιλού ή πίτσα από το κουτί της, μπορεί να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό από ό, τι χρειάζεστε.

Προτιμήστε να σερβίρετε μια μερίδα σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ, κάτι που θα σας βοηθήσει στον έλεγχο του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε.

Το άγχος μπορεί να είναι η αιτία του υπερβολικού φαγητού

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους για να μειώσετε το στρες στη ζωή σας.

Το χρόνιο στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που αυξάνει την όρεξη. Μελέτες έχουν δείξει ότι το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής, αυξημένη πείνα, υπερβολική κατανάλωση φαγητού και αύξηση βάρους.

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι για να μειώσετε τα καθημερινά σας επίπεδα άγχους. Μπορείτε να κάνετε γιόγκα, να ακούσετε μουσική, να ασχοληθείτε με την κηπουρική, τον διαλογισμό, την άσκηση ή να μάθετε κάποιες τεχνικές αναπνοής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ