TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γεμιστά της γιαγιάς

Ιούλ 30, 2022
in Μαγειρική
Γεμιστά της γιαγιάς
Share on FacebookShare on Twitter
Γεμιστά της γιαγιάς…

Υλικά για ενα μεγάλο ταψi :

3 πιπεριές

3 κολοκυθάκια

3 μελτζάνες

6 ντομάτες

Υλικά για την γέμιση :

2 πιπεριές κέρατο σε κυβάκια

την σάρκα απο τις μελτζάνες σε κυβάκια

1 κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη

2 καρότα στο ψιλό του τρίφτη

2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροτριμμένα

3 σκελίδες σκόρδο

μερικά φύλλα δυόσμο

μια χούφτα μαϊντανό

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ενα ποτηράκι νερό

την σάρκα απο τις ντομάτες χοντροκομμένη

μια κουταλιά ρύζι για κάθε γεμιστό (αν βάλετε κιμά αφαιρείτε 3-4 κουταλιές ρύζι αν θέλετε βάζετε μισή ποσότητα ρύζι Καρολίνα και μιση ρυζι για πιλαφι)

αλατι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι το κρεμμυδάκι, μόλις μαραθεί ριχνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό με το δυόσμο, στο τέλος ριχνουμε το ρύζι και τον χυμό ντομάτας που κάναμε με τον πελτέ. Αν βάλουμε κιμά τον σοτάρουμε στην αρχή μαζί με το κρεμμυδι όταν εχουμε βάλει ολα τα υλικά βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Στο ταψί γεμίζουμε τα κηπευτικά μας αφήνοντας ένα μικρο κενό για να φουσκώσει το ρύζι, κόβουμε πατατες κυδωνάτες και τις βάζουμε στα κενά ανάμεσα από τα γεμιστά μας, ριχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας. Στο τέλος ριχνουμε από πάνω αρκετό λαδάκι και τα ψήνουμε, κάλο είναι να τα βάζετε σε χαμηλή θέση στον φούρνο σας στους 200 βαθμούς για μια ωρίτσα και κάτι παραπάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης
Μαγειρική

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Νοέ 16, 2022
Στρουντελ με κοτοπουλο
Μαγειρική

Στρουντελ με κοτοπουλο

Νοέ 15, 2022
Σάλτσα γαρίδας με ούζο
Μαγειρική

Σάλτσα γαρίδας με ούζο

Νοέ 14, 2022
Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί
Μαγειρική

Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί

Νοέ 13, 2022
Μεθυσμένα κεφτεδάκια
Μαγειρική

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Νοέ 12, 2022
Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Νοέ 10, 2022
Next Post
Πέρκα πλακί By Mairh

Πέρκα πλακί By Mairh

Μπιφτέκια με όσπρια και λαχανικά

Μπιφτέκια με όσπρια και λαχανικά

7 κοινά Αυτοάνοσα Νοσήματα που «προτιμούν» περισσότερο τις γυναίκες

7 κοινά Αυτοάνοσα Νοσήματα που «προτιμούν» περισσότερο τις γυναίκες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd