«Το έγκλημα Γαβρόγλου κατά των Τρικάλων, ολοκληρώθηκε»

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου φθάνει στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016. Ορκίστηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από το χθεσινοβραδινό ανασχηματισμό. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, περιλαμβάνει 18 υπουργεία και αποτελείται από 49 αξιωματούχους, μαζί με τον πρωθυπουργό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Δυστυχώς το «έγκλημα» του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και της ίδιας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εις βάρος των Τρικάλων ολοκληρώθηκε, με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ε. Τρικάλων.

«Δίχως να λάβουν καν υπ’ όψιν τις ενστάσεις του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και τις αγωνίες των ίδιων των σπουδαστών του ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών που λειτουργεί στα Τρίκαλα, προχωρούν στην κατάργησή του. Χωρίς να καταθέσουν κανένα επιχείρημα και δίχως να αναπτύξουν κανένα σκεπτικό αποφασίζουν και διατάζουν το κλείσιμο ενός ζωντανού Τμήματος, που προσέφερε δεκάδες νέους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι και απορροφήθηκαν στο σύνολό τους από την αγορά εργασίας. Την αδικία αυτή, ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Κάναμε το παν μέχρι σήμερα να την αποτρέψουμε, θα κάνουμε το παν από εδώ και πέρα να την ανατρέψουμε. Ο Κ. Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αφήνουν τα Τρίκαλα ουραγό, όσον αφορά την κατανομή Πανεπιστημιακών Σχολών, λαμβάνοντας τις αποφάσεις τους με κριτήρια μη εκπαιδευτικά. Θα κριθούνε σύντομα για τις επιλογές τους» επισημαίνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ