Βερίκοκο γλυκό κουταλιού

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού

Υλικά :

2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα

2 κιλά ζάχαρη

2 φλυτζάνια νερό

χυμό ενός λεμονιού

Ασβέστη όσο ένα καρύδι μέγεθος και ποσότητα

Εκτέλεση :

Βγάζουμε με το γνωστό πια ”κατσαβίδι”το κουκούτσι και βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι τα βερίκοκα . Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι για 10 λεπτά  και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά από 2 ώρες βγάζουμε τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένουμε καλά. Αφήνουμε να στραγγίξουν και βάζουμε στο κρύο σιρόπι. Βράζουμε 15λεπτά.  Αφήνουμε όλη τη νύχτα και τελειώνουμε την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της Αγγελικής Μπέσιου σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας (η οποία και μας την έστειλε) Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).