Το βερίκοκο είναι ένα από τα πιο γευστικά φρούτα που μπορούμε να καταναλώσουμε κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.
Η θερμοκρασία έχει ανεβεί και σίγουρα ένα δροσιστικό φρούτο, όπως το βερίκοκο, θα μας «λύσει τα χέρια».
Βιταμίνη A: Τα βερίκοκα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την όραση, την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και την ανοσοποιητική λειτουργία.
Κάλιο: Είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και τη λειτουργία των μυών και των νεύρων.
Ίνες: Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες στα βερίκοκα συμβάλλει στην υγιή πέψη και στη διατήρηση του σωματικού βάρους.
Στην Ελλάδα, η εποχή των βερικόκων είναι κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Συνήθως, η συγκομιδή των βερικόκων ξεκινά κατά τον Μάιο και συνεχίζεται μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανάλογα με την περιοχή και τις κλιματικές συνθήκες.
ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr
πηγή :https://www.giatros-in.gr/verikoka-ta-threptika-stoicheia-poy-echoyn-tin-ygeia-mas/