Μη πετάτε τις φλούδες από το κρεμμύδι, θα σας φανούν χρήσιμες στη μαγειρική και όχι μόνο.
Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική όχι όμως και οι φλούδες του.
Συνήθως τις πετάμε θεωρώντας ότι είναι άχρηστες. Κι όμως οι φλούδες δεν είναι μόνο ωφέλιμες αλλά και θρεπτικές.
Πολλές μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι η φλούδα του κρεμμυδιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνη A, C, E και φιλικά προς την καρδιά φλαβονοειδή.
Επίσης , θεωρείται ευεργετική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προώθηση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φλούδες κρεμμυδιού
Προσθέστε φλούδες σε σούπα και σάλτσες
Προσθέστε τις φλούδες κρεμμυδιού ενώ βράζετε τη σούπα, το ζωμό ή τις σάλτσες σας προκειμένου να πήξουν. Αφαιρέστε τις αφού βράσουν για αρκετή ώρα.
Προσθέστε φλούδες σε αφέψημα
Οι φλούδες έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ρίξτε λοιπόν μερικές φλούδες σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό και ένα φακελάκι τσαγιού για λίγη ώρα. Σουρώστε το τσάι και απολαύστε το με λίγο μέλι.
Προσθέστε φλούδες στο νερό
Το νερό με τη φλούδα του κρεμμυδιού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ανακουφίζει μυϊκές κράμπες. Απλώς προσθέστε τη φλούδα του κρεμμυδιού σε ένα ποτήρι νερό και αφήστε να μουλιάσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφαιρέστε τις φλούδες και πιείτε το.
Προσθέστε φλούδες στο ρύζι
Οι φλούδες κρεμμυδιού προσδίδουν μια διακριτική γεύση στο ρύζι. Προσθέστε τις καθώς βράζει το ρύζι και αφαιρέστε τις πριν το καταναλώσετε.
Με πληροφορίες από το food.ndtv.com