Τι μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με χυμό λεμονιού

Χρησιμοποιείστε τον χυμό λεμονιού για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την κουζίνα.

To tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με χυμό λεμονιού
Bigstock

Τα φρέσκα λεμόνια είναι ιδανικά για την καθαριότητα της κουζίνας. Αντί να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που περιέχουν χημικά, επιλέξτε το λεμόνι που λόγω των οξέων εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό βακτήρια αλλά και λίπη.

Ας δούμε τι μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με χυμό λεμονιού:

Καθαρισμός επιφανειών κουζίνας με λεμόνι

Αφαιρέστε τους λεκέδες φαγητού από τους πάγκους κουζίνας laminate χρησιμοποιώντας λεμόνι. Αρχικά, σκουπίστε όλα τα ψίχουλα και τα υπολείμματα από τους πάγκους με ένα βιτέξ ή ένα σφουγγάρι.

Κόψτε ένα λεμόνι σταυρωτά στη μέση. Στη συνέχεια, στύψτε το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού απευθείας από το μισό λεμόνι στην επιφάνεια laminate. Τρίψτε χρησιμοποιώντας είτε το υπόλοιπο μισό λεμόνι (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) είτε ένα πανί καθαρισμού. Αφήστε το χυμό να δράσει για 5-10 λετπά. Μόλις φύγουν οι λεκέδες, σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Αποφύγετε τη χρήση αυτής της μεθόδου για τον καθαρισμό πάγκων από πορώδη πέτρα.

A Stack Of Plastic Slicing Boards Next To Four Hand-held Steel Grates And A Packet Of Flour. ooking

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι και αλάτι

Απολύμανση σανίδας κοπής με λεμόνι

Πασπαλίστε χοντρό αλάτι την επιφάνεια μιας ξύλινης σανίδας κοπής. Στη συνέχεια κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τοποθετήστε την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τρίψτε χρησιμοποιώντας το λεμόνι σαν σφουγγάρι. Στύψτε λίγο από το χυμό λεμονιού καθώς τρίβετε και προσθέστε περισσότερο αλάτι καθώς αρχίζει να διαλύεται. Αφήστε αυτό το διάλυμα λεμονιού-αλατιού να μουλιάσει για περίπου 5 λεπτά και μετά συνεχίστε το τρίψιμο με μια βούρτσα με τρίχες. Τέλος, ξεπλύντε τη σανίδα με ζεστό νερό κι ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Το αλάτι μαζί με τον χυμό λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό των πλαστικών σανίδων κοπής.

fournos-mikrokumatwn-katharisma.jpg

Καθαριότητα φούρνου μικροκυμάτων

Αν χρησιμοποιείτε συχνά τον φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να τον καθαρίσετε καλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τοποθετείστε ένα μπολ με 20 mL νερό στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε το χυμό από 1 λεμόνι στο νερό καθώς και το στυμμένο λεμόνι σε κομμάτια. Θέστε σε λειτουργία τον φούρνο για 3 λεπτά μέχρι το νερό να βράσει και στη συνέχεια αφήνετε για ακόμα 5 λεπτά το μπολ. Ανοίξτε τον φούρνο, αφαιρέστε το μπολ και με ένα καθαρό πανί σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων.

Με πληροφορίες από το wikihow.life

πηγή :https://www.mothersblog.gr/news/story/148541/to-tip-tis-mamas-ti-boreite-na-katharisete-stin-kouzina-me-xymo-lemonioy

Goodys

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *