Τι μπορείτε να κάνετε τα φθαρμένα βαμβακερά ρούχα

Τι μπορείτε να κάνετε τα φθαρμένα βαμβακερά ρούχα

Τα βαμβακερά ρούχα που δεν φοράτε πια ή έχουν φθαρεί μπορείτε να τα αξιοποιήσετε ως ξεσκονόπανα!

Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να κάνετε τα φθαρμένα βαμβακερά ρούχα
Τα μακό βαμβακερά μπλουζάκια μπορούν να μετατραπούν σε πανάκια καθαρισμού για όλες τις χρήσεις. Bigstock

Τα περισσότερα ρούχα που δεν φοράτε πια, λογικά τα ανακυκλώνετε ή τα δίνετε σε φορείς και ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη. Σωστά;

Ωστόσο, αν ορισμένα ρούχα και δη βαμβακερά δεν είναι σε καλή κατάσταση για να τα χαρίσετε, υπάρχει τρόπος να τα αξιοποιήσετε, κυρίως για την καθαριότητα του σπιτιού.

Να θυμάστε, ότι η μετατροπή των ρούχων σε πετσέτες πιάτων, πετσέτες τσαγιού, σφουγγαρίστρες και ξεσκονόπανα είναι ένας τρόπος να μειώσετε τη σπατάλη και να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά δεν έχουν όλα τα υφάσματα τις ίδιες ιδιότητες απορρόφησης, επομένως το παλιό σας μπλουζάκι μπορεί να είναι καλύτερο από το παλιό σας τζιν για ορισμένες εργασίες και χειρότερο για άλλες.

Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φθαρμένα σας ρούχα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο:

Πανάκια καθαρισμού

Τα μακό βαμβακερά μπλουζάκια μπορούν να μετατραπούν σε πανάκια καθαρισμού για όλες τις χρήσεις, επειδή είναι ανθεκτικά, μαλακά και απορροφητικά. Χρησιμοποιήστε τα για να καθαρίσετε τη σκόνη ή για να σκουπίσετε το λίπος και τα λάδια από την κουζίνα ή τον πάγκο.

SUSTAINABLE CLEANING PRODUCTS | DIY CLEANING CLOTHS | How to Make Cleaning Rags out of Old T-Shirts

Επίσης, απορροφητικά ξεσκονόπανα μπορούν να γίνουν οι φθαρμένες βαμβακερές πιτζάμες. Ειδικά το κάτω μέρος κόβεται εύκολα και μετατρέπεται σε τετράγωνα πανάκια καθαρισμού.

Παλιά τζιν

Ακόμα και τα παλιά σας τζιν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε επιφάνειες από δέρμα ή ξύλο. Επειδή το τζιν είναι απορροφητικό, είναι μια καλή λύση για να εφαρμόζετε κρέμες και βερνίκια από κερί.

Καθάρισμα ξύλινου πατώματος

Το ξύλινο πάτωμα συγκεντρώνει αρκετή σκόνη οπότε το σκούπισμα πρέπει να είναι καθημερινό. Για να είναι αποτελεσματικό μπορείτε να τυλίξετε γύρω από την παρκετέζα φθαρμένα μπλουζάκια και περάσετε όλα τα ξύλινα δάπεδα του σπιτιού.

Με πληροφορίες από το theguardian.com

πηγή :https://www.mothersblog.gr/news/story/144807/to-tip-tis-mamas-ti-boreite-na-kanete-ta-ftharmena-vamvakera-royxa

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *