Είσαι σίγουρος πως τα μαγειρεύεις σωστά;
Είναι ένα από τα πιο εύκολα και λαχταριστά πιάτα.
Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά.
Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κάποια λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε.
Δείτε στο παρακάτω story τι πρέπει να αλλάξουμε για να βγαίνουν τα μακαρόνια όπως πρέπει!
Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.
Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.
Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.