TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σοκολατάκια με γεύση καριόκας

Ιούλ 30, 2022
in Μαγειρική
Σοκολατάκια με γεύση καριόκας
Share on FacebookShare on Twitter

Σοκολατάκια με γεύση καριόκας…

Υλικά :

1/2 κιλό καρύδια τριμμένα στο multi

200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

400 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/4 του κουταλιού του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

6 κουβερτούρες Παυλίδης υγείας

2 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

3 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση :

Σε μία λεκάνη βάζω τα καρύδια, την φρυγανιά, το κακάο, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Φτιάχνω το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη και 1μιση ποτήρι νερού νερό. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνω και αφήνω 5 λεπτά. Μετά την αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω μέσα 3 κ.σ. κονιάκ. Περιμένω για 2-3 λεπτά να φύγει το πολύ κάψιμο και το ρίχνω μέσα στην λεκάνη. Το ανακατεύω να πάει το σιρόπι παντού και πλάθω μπαλάκια μικρά και τα τοποθετώ πάνω σε ταψάκια που έχω στρώσει αλουμινόχαρτο και τ΄ αφήνω έξω από το ψυγείο να κρυώσουν . Μετά από 2-3 ώρες λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν την βγάλω από την φωτιά θα ρίξω μέσα τις 2 κ.σ. το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο και ανακατεύω. Μετά παίρνω ένα ένα μπαλάκι και το βουτάω στην σοκολάτα με το κουτάλι και το βάζω πάλι στο αλουμινόχαρτο. Τ’ αφήνω να κρυώσουν και τα βάζω στο ψυγείο. Βγαίνουν πάρα πολλά. Περίπου 2 λαμαρίνες του φούρνου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Άντζελα Βαλλιάνου.

ShareTweetShare

Related Posts

Μπουτάκια κοτόπουλο & χοιρινές λαιμού
Μαγειρική

Μπουτάκια κοτόπουλο & χοιρινές λαιμού

Οκτ 15, 2022
Μηλόπιτα κέικ
Μαγειρική

Μηλόπιτα κέικ

Οκτ 15, 2022
Τριφτή μηλόπιτα
Μαγειρική

Τριφτή μηλόπιτα

Οκτ 14, 2022
Γλυκόξινο κοτόπουλο
Μαγειρική

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Οκτ 14, 2022
Μπισκοτένια μηλοπιτάκια
Μαγειρική

Μπισκοτένια μηλοπιτάκια

Οκτ 13, 2022
Pizza
Μαγειρική

Pizza

Οκτ 13, 2022
Next Post
Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

Σαν σήμερα 30 Ιουλίου

Σαν σήμερα 30 Ιουλίου

Απεβίωσε η φαρμακοποιός Καλλιόπη Βλαχάβα

Απεβίωσε η φαρμακοποιός Καλλιόπη Βλαχάβα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd