Τα δικά μου Soft Kings Cookies!!!
Σούπερ μαλακά, μαστιχωτά με υφή κέικ μπισκότα σοκολάτας!!!
Πλούσια σοκολατένια γεύση μόνο με κακάο!!!
Και το κυριότερο, παραμένουν μαλακά για μέρες!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
100 γρ. σκούρο κακάο
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φράσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο και ζεστό
450-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
3κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ καφέ στιγμής (τύπου νες)
200 γρ. σταγονες σοκολατας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το λιωμένο και ζεστό βούτυρο,προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να γίνει χλιαρό το μείγμα.
Προσθέτω όλα μαζί τα αυγά και χτυπάω άλλα 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα.(Η ζάχαρη δεν λιώνει τελείως).
Αδειάζω το μιγμα ου σε μια μεγάλη μπασίνα (λεκάνη).
Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά με τα αρώματα και το αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα.
Ζυμώνω το μείγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Ρίχνω και την σοκολάτα
Σ αυτό το σημείο αν χρειαστεί προσθέτω άλλα 50 γρ. αλευράκι.
Πλάθω μπαλάκια τα ζυγίζω 60γρ. το καθένα (μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινκ πονκ) και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 4-5 εκ.μεταξύ τους.Τα πατάω ελαφρά με την παλάμη του χεριού μου για τι φουσκώνουν πολύ.
Ψήνω στους 180 8 λεπτά μόνο!
Το ψήσιμο κάνει όλη την δουλειά.Αν τα πλάσετε μικρότερα μπαλάκια,τότε θα τα ψήσετε λιγότερο.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τα κλείσω σε μπολ αεροστεγώς.
Βγαίνουν πολύ φουσκωτά, μαλακά και αφράτα!!!
Για περισσότερη πλούσια γεύση προσθέτω στο μείγμα 3 κ.σ. σοκολάτα σκόνη ρόφημα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.
Τις συνταγές της φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»