Τι λένε οι ειδικοί.
Ο νεροχύτης μας είναι πιθανότατα η καρδιά της κουζίνας μας. Μέσα εκεί πλένουμε τα πάντα: φρούτα, λαχανικά μαζί με αρκετά βρώμικα πιάτα που μαζεύονται μετά από κάθε γεύμα. Δεδομένης όλης της χρήσης, ο νεροχύτης γίνεται πολύ βρώμικος και τα μικρόβια που βρίσκονται μέσα σε αυτόν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά πρόβλημα στην καθημερινότητά μας, αν δεν τον καθαρίζουμε σωστά και αρκετά συχνά.
Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το νεροχύτη της κουζίνας μας. Μοιάζει με την αλλαγή των σεντονιών στο δωμάτιό μας. Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, μερικοί άνθρωποι αγνοούν πλήρως τον καθαρισμό αυτής της συχνά χρησιμοποιούμενης περιοχής.
Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις λοιπόν το νεροχύτη της κουζίνας σου εξαρτάται πραγματικά από το τι έχεις χρησιμοποιήσει. Η Lisa Giakas, μικροβιολόγος, δήλωσε στο Bon Appétit πως «όλοι πρέπει να πλένουν το κάτω μέρος και τις πλευρές του νεροχύτη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με απολυμαντικό».
Ωστόσο, εάν έχεις χρησιμοποιήσει στον νεροχύτη σου ωμό κρέας, κατά την κοπή ή την πλύση τους, θα πρέπει να τον καθαρίσεις αμέσως μόλις τελειώσεις το καθάρισμα.
Ποιος είναι όμως ο σωστότερος καθαρισμός του νεροχύτη σου; Μάθε στη gallery που ακολουθεί..