Παρά την αύξηση της τιμής του, το πιτόγυρο παραμένει αγαπημένο φαγητό στην ελληνική διατροφή.
Γράφει Χρίστος Καλτσάς
Το 2002, με την εισαγωγή του ευρώ, κόστιζε μόλις 1,50-1,70 ευρώ, αποτελώντας μια οικονομική επιλογή για τους καταναλωτές.
Ωστόσο, το 2024 η τιμή του έχει διπλασιαστεί, κυμαινόμενη μεταξύ 3,50 και 4,50 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και τα υλικά, ενώ αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 5 ευρώ, αντικατοπτρίζοντας τις οικονομικές πιέσεις στην αγορά τροφίμων και την κατανάλωση.