Πώς θα καθαρίσετε τη μούχλα και τη μαυρίλα στη βάση της λεκάνης τουαλέτας

Αν δείτε μούχλα στη βάση της λεκάνης τουαλέτας καθαρίστε την με τρεις απλούς τρόπους.

Το tip της μαμάς: Πώς θα καθαρίσετε τη μούχλα και τη μαυρίλα στη βάση της λεκάνης τουαλέτας
Bigstock

Η εμφάνιση μούχλας σε ορισμένα σημεία του μπάνιου είναι συχνό φαινόμενο κυρίως λόγω υγρασίας.

Εκτός από τους αρμούς στα πλακάκια, η μούχλα κάνει την εμφάνισή της και στη βάση της λεκάνης. Για την ακρίβεια, η μούχλα αναπτύσσεται περιμετρικά της λεκάνης και αν δεν καθαριστεί άμεσα είναι δύσκολο να την εξαφανίσετε στη συνέχεια

Πώς να καθαρίσετε τη μούχλα και τη μαυρίλα από τη λεκάνη τουαλέτας

ksidi-kathariotita.jpg

Ξίδι

Για να απαλλαγείτε από τη μούχλα της τουαλέτας το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ψεκάσετε με ξίδι στη βάση της τουαλέτας. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μαγειρική σόδα και αφήστε να δράσει για μία ώρα περίπου. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να τρίψετε τη μούχλα και τις μαυρίλες. Στη συνέχεια καθαρίστε το σημείο και σκουπίστε το με καθαρό πανί. Αν στη βάση της λεκάνης υπάρχει σιλικόνη, θα πρέπει να αποφύγετε το τρίψιμο. Εναλλακτικά ρίξτε ξίδι σε πανί και τοποθετήστε το πάνω στη μούχλα μέχρι να μαλακώσει και να φεύγει με το σφουγγάρι.

Χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι από τα καθαριστικά που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με 1 μέρος χλωρίνης και 10 μέρη νερού. Ψεκάστε το διάλυμα περιμετρικά της λεκάνης και με μια μαλακή βούρτσα τρίψτε τη μούχλα. Καθαρίστε τη βάση με καθαρό σφουγγάρι και σκουπίστε με στεγνό πανί.

Close-up, White Clean Bottle, Logo Template, Labels. Liquid Detergent, Bleach

Υπεροξείδιο του υδρογόνου ( οξυζενέ)

Εάν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο ντουλάπι του σπιτιού σας, ρίξτε ένα φλιτζάνι περιμετρικά της λεκάνης.Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας και τρίψτε καλά. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

Αν η σιλικόνη έχει ξεραθεί θα πρέπει να αντικατασταθεί με νέα ώστε να μην υπάρχουν διαρροές νερού αλλά και να καθαρίζεται πιο εύκολα η βάση της λεκάνης.

Με πληροφορίες από biocleanct.com

πηγή :https://www.mothersblog.gr/news/story/149062/to-tip-tis-mamas-pos-tha-katharisete-ti-moyxla-kai-ti-mavrila-sti-vasi-tis-lekanis-toualetas

Goodys

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *