Πώς να απαλλαγείτε από σφήκες και σφηκοφωλιές στο σπίτι την άνοιξη

Οι σφήκες κάνουν την εμφάνισή τους με τον ερχομό της άνοιξης και φτιάχνουν τις φωλιές τους σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Το tip της μαμάς: Πώς να απαλλαγείτε από σφήκες και σφηκοφωλιές στο σπίτι την άνοιξη
Bigstock

Οι σφήκες κάνουν την εμφάνισή τους με τον ερχομό της άνοιξης και φτιάχνουν τις φωλιές τους σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Αν σας έχει τσιμπήσει σφήκα, γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο οδυνηρή εμπειρία είναι.

Μάλιστα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας αν είστε αλλεργικοί στα τσιμπίματα εντόμων.

Γι΄αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν θελήσετε να εξουδετερώσετε μια σφηκοφωλιά που εντοπίσατε στο σπίτι.

fovies-paidion-gia-entoma-kai-zoifia.jpg

Πώς να απαλλαγείτε από μια σφηκοφωλιά

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη σφηκοφωλιά είναι να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να το κάνει. Δεν είναι μόνο ο πιο γρήγορος τρόπος αλλά και ο πλέον ασφαλής.

Αν ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει στο σπίτι ένας επαγγελματίας ή θέλετε να καταστρέψετε μόνοι στη σφηκοφωλιά να τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Οι βασίλισσες σφήκες βγαίνουν από την κατάσταση αδρανοποίησης στις αρχές της άνοιξης και αρχίζουν να σχηματίζουν νέες αποικίες. Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού η φωλιά είναι ακόμα μικρή. Εάν λοιπόν θέλετε να καταστρέψετε τη φωλιά χωρίς να βλάψετε τις σφήκες, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε.
  • Από τη στιγμή που εντοπίσετε τη σφηκοφωλιά, κλείστε παράθυρα και πόρτες. Επίσης, πρέπει να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να τη φτάσετε εύκολα και να μπορείτε να απομακρυνθείτε επίσης με ευκολία.
  • Δεν χρησιμοποιείτε σκάλα και δεν ανεβαίνετε πάνω σε σκαμπό για να φτάσετε τη σφηκοφωλιά.
  • Καλύψτε το πρόσωπό σας φορώντας γυαλιά και μάσκα καθώς και καπέλο στο κεφάλι. Αν έχετε προστατευτική στολή, τη φοράτε.
  • Οι σφηκοφωλιές καταστρέφονται καλύτερα τη νύχτα επειδή οι σφήκες είναι λιγότερο ενεργές και λιγότερο επιθετικές.
  • Μπορείτε να κάψετε την σφηκοφωλιά ή να την ψεκάσετε με εντομοκτόνα που διατίθενται σε γεωπονικά καταστήματα.

Παγίδευση σφηκών

Συχνά υπάρχουν σφήκες χωρίς ωστόσο να μπορείτε να εντοπίσετε τη σφηκοφωλιά. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν οι εξής επιλογές:

  • Σφηκοπαγίδες με κόλλα: είναι μια χρήσης και οι σφήκες κολλάνε πάνω στην ταινία χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν.
  • Σφηκοπαγίδα με μπουκάλι: πρόκειται για αυτοσχέδια λύση που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια. Γεμίστε το μπουκάλι με νερό και ζάχαρη – κάτω από τη μέση- και στη συνέχεια ανοίξτε δύο τρύπες τοποθετώντας κομμάτια από λάστιχο.Οι σφήκες μπαίνοντας από την τρύπα στου λάστιχου μέσα στο μπουκάλι θα εγκλωβιστούν καθώς δεν θα μπορούν να βγουν.

Πρόληψη

Οι σφήκες είναι ο πρόγονος των μελισσών, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο οι μέλισσες είναι…σφήκες που έχουν ξεχάσει πώς να κυνηγούν. «Οι σφήκες θα μπορούσαν να είναι εξίσου πολύτιμες με άλλα αγαπημένα έντομα όπως οι μέλισσες, αν μπορούσαμε να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες» λένε οι ειδικοί.

Προκειμένου να μη φτάσετε στο σημείο να αναζητάτε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές, φροντίστε να κάνετε απεντόμωση στο χώρο σας, να μην αφήνετε εκτεθειμένες τροφές στη βεράντα, την αυλή τον κήπο και να πετάτε σε κάδο ανακύκλωσης τα κουτάκια αναψυκτικών ή να τα ξεπλένετε καθώς οι σφήκες λατρεύουν τη ζάχαρη.

Με πληροφορίες από fantasticpestcontrol.co.uk

πηγη :https://www.mothersblog.gr/news/story/148819/to-tip-tis-mamas-pos-na-apallageite-apo-sfikes-kai-sfikofolies-sto-spiti-tin-anoiksi

Goodys

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *