Πορτοκαλόπιτα survivor της Βασούλας νηστίσιμη , μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δεν θέλει καν μίξερ…
Σημ.: Η κούπα μου είναι 200 ml και τo πυρέξ μου είναι 30×20. Σόδα βάζετε όποια μάρκα θέλετε, εγώ έβαλα λουξ γιατί μου αρέσει. Να είναι 330 ml όσο το κουτάκι αναψυκτικού ή τα μπουκαλάκια της λουξ
Υλικά :
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα καρύδα τριμμένη
1 κούπα χιμώ πορτοκάλι
1 φακελάκι μπεικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια καψουλακι
1 σόδα λουξ
Εκτέλεση :
Τα ανακατεύεται όλα μαζί με τον αυγοδαρτη σας.
Λαδώνεται και αλευρώνεται το ταψί σας.
Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνεται σε αντίσταση και στην προτελευταία σχάρα
στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.
Αφήνεται να κρυώσει και κόβεται κομμάτια πασπαλίζεται με καρύδια τριμμένα.
Απλά συγκλονιστική.
Βασούλα για μία ακόμα φορά σ’ ευχαριστώ πολύ…
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).