TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παπουτσάκια by Mairh

Ιούλ 9, 2022
in Μαγειρική
Παπουτσάκια by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Παπουτσάκια by Mairh

Παπουτσάκια by Mairh
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί:
8 μελιτζάνες φλάσκες
6 πατάτες
700 γρ. κιμά
1 ποτήρι ντοματοπολτό
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πιπεριά σε κυβάκια
2 καρότα τριμμένα
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
1/4 κγ μπαχάρι
ελαιόλαδο
μισή δόση μπεσαμέλ

Υλικά για μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 330 ml
6 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
4 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλατι
Εκτέλεση για μπεσαμέλ :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι.
Συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλατι και το μοσχοκάρυδο όλα αυτά τα ανακατεύουμε ελαφριά.

Εκτέλεση για παπουτσάκια :
Καθαρίζουμε πλένουμε και ανοίγουμε τα παπουτσάκια μας.
σε ένα τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μας τις πατάτες και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα λάδια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και προσθέτουμε σταδιακά τον κιμά πιέζοντας τον με ένα πιρούνι να μην μείνει χοντρά κομματάκια.
Τέλος στο σοτάρισμα βάζουμε το καρότο και την πιπεριά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό το αλατοπίπερο το μπαχάρι και λίγο νεράκι για να βράσει ο κιμάς μας.
Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε την φωτιά.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και τις παταάες και τις γεμίζουμε με τον κιμά αφήνοντας λιγάκι κενό για να μπει η μπεσαμέλ.
Με ένα κουτάλι βάζουμε πάνω από τον κιμά την μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα παπουτσάκια μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Μπουρέκια παστουρμά
Μαγειρική

Μπουρέκια παστουρμά

Οκτ 9, 2022
Γλυκό κουταλιού φράπα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράπα

Οκτ 8, 2022
Κότα στην λαδόκολλα
Μαγειρική

Κότα στην λαδόκολλα

Οκτ 7, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 7, 2022
Εξοχικό x3
Μαγειρική

Εξοχικό x3

Οκτ 6, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)

Οκτ 6, 2022
Next Post
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Δριτσέλη : Πάγωσαν κυριολεκτικά μπροστά στις οθόνες τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Δριτσέλη : Πάγωσαν κυριολεκτικά μπροστά στις οθόνες τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd