Ντόνατσ φούρνου

ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!
Ξεχάστε το τηγάνισμα. Ψήστε αυτά τα ντόνατς στον φούρνο και δεν θα ξαναφάτε τηγανητά ποτέ!!!

ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
450 ΓΡ.ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΡΟΥΤΟΥ

ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΝΤΑΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
400 ΓΡ.ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
250 ΓΡ.ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ Η ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 ΓΡ.ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτω όλο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτω αλεύρι!)
Ρίχνω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Κόβω κομμάτια τα ζυγίζω να είναι 80 γρ.το καθένα,τα πλάθω μπαλάκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους.
Τα αφήνω να ξαναφουσκωσουν 30 λεπτά και τα ψήνω στους 180 15-17 λεπτά
Αφού κρυώσουν καλά,με μια σύριγγα η με κορνε με μύτη τα γεμίζω με μαρμελάδα η πραλίνα σοκολάτας,κάνοντας 2-3 τρυπίτσες γύρω γύρω προσέχοντας μην τα παραγεμίσω και ξεχυλισει η γέμιση.
Αυτά που θα γεμίσω με μαρμελάδα αλείφω με ένα πινέλο την επιφάνεια με ελάχιστη μαρμελάδα και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Και για αυτά με την πραλίνα ανακατεύω σε ένα κατσαρολακι σε πολύ χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για το σοκολατένιο γλασο και βουτάω τα ντονατς να καλυφθούν επιφανειακά.

Σημ.: Διατηρούνται άψογα στην κατάψυξη έτοιμα όπως είναι και ξεπαγώνουν πολύ ευκολα όταν τα χρειαστούμε. Έτσι έχουμε πάντα φρέσκα ντονατς όποτε το θελήσουμε!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»