TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

Οκτ 19, 2022
in Μαγειρική
Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Share on FacebookShare on Twitter
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ !!!
Πιο τρίφτη και αρωματική δε γίνεται…

Υλικά για την ζύμη
4 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πλάκα βούτυρο 250 gr έβαλα Όλυμπο
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
5 μεγάλα μπανανόμηλα
5 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα.
χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη.  Ανοίξτε ένα λακουβακι μέσα στο αλεύρι και προσθέστε τα αυγά και το μείγμα του βουτύρου.  Ανακατέψτε καλά και βάλτε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την γέμιση, μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα και την κατάψυξη.
Σημ.: Η ζύμη θα είναι σχεδόν στεγνή αλλά μην σας απασχολεί.
Για την γέμιση
Τρίβετε τα μήλα από το χοντρό του τρίφτη και τα μπισκότα στο μπλέντερ.  Ρίχνετε την ζάχαρη, το κονιάκ, το λεμόνι και την κανέλα και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Βουτυρώστε καλα το ταψί.  Παίρνετε την περισσότερη ζύμη με τα χέρια σας και την αραιώνετε σε κομμάτια στο ταψί και προσπαθείτε να καλύψετε όλο τον πάτο από το ταψί και τα πλαϊνά του με τα χέρια σας, στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μέσα συνεχίζεται με μικρά πάλι κομμάτια ζύμης να ρίχνετε σταδιακά και αραιά μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας από πάνω.
Ψήστε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα αν θέλετε.
Σημ.: Αφήστε να ψηθεί καλά για να είναι πιο μπισκοτενια η ζύμη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare

Related Posts

Ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα
Μαγειρική

Ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα

Οκτ 18, 2022
Λουκάνικα στην λαδόκολλα
Μαγειρική

Λουκάνικα στην λαδόκολλα

Οκτ 17, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 17, 2022
Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα
Μαγειρική

Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα

Οκτ 16, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 16, 2022
Μπουτάκια κοτόπουλο & χοιρινές λαιμού
Μαγειρική

Μπουτάκια κοτόπουλο & χοιρινές λαιμού

Οκτ 15, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd