TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πατάτες γεμιστές by Mairh

Οκτ 19, 2022
in Μαγειρική
Πατάτες γεμιστές by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter
Μια υπέροχη συνταγή με πολλές πολλές βιταμίνες για τα παιδάκια σας και όχι μόνο.
Κανένας δεν θα πιστεύει ότι δεν έχουν κιμά μέσα.

Υλικά
8-10 μεγάλες πατάτες
3 αγκινάρες ψιλοκομμένες
3 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
2 κολοκυθάκια τριμμένα
3 μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά κέρατο ή Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
10 κγ ρύζι Καρολίνα
1 χούφτα μαϊντανό
1 κσ πελτές ντομάτας
1 ποτήρι του νερού ντοματοπολτό
150 γρ. ροκφόρ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο το μισώ για την γέμιση και το υπόλοιπο πάνω από τις πατάτες
1/1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κόλιανδρο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Η δοσολογία της γέμισης είναι για 20 πατάτες.
Εγώ βάζω 10 και την υπόλοιπη γέμιση την βάζω στο κέντρο του ταψιού και την σερβίρω μαζί με τις πατάτες.
καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ανοίγουμε στο κέντρο με ένα κουταλάκι να γίνουν όπως τις ντομάτες όταν κάνουμε γεμιστές.
Τις πλένουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν όλα τα υλικά μας ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το ρύζι, την ζάχαρη, τον μαϊντανό, και το αλατοπίπερο, τον κόλιανδρο.
Στο τέλος βάζουμε το ροκφόρ και σβήνουμε την φωτιά ανακατεύοντας μέχρι που λιώνει το τυρί.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας λίγη ώρα και γεμίζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε το καπάκι στις πατάτες αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον τοματοπολτό και μισό ποτήρι νερό.
Τελειώνουμε το φαγητό μας ρίχνοντας στο κέντρο του ταψιού το υπόλοιπο μείγμα και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 για μια ώρα και 45 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Μαγειρική

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

Οκτ 19, 2022
Ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα
Μαγειρική

Ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα

Οκτ 18, 2022
Λουκάνικα στην λαδόκολλα
Μαγειρική

Λουκάνικα στην λαδόκολλα

Οκτ 17, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 17, 2022
Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα
Μαγειρική

Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα

Οκτ 16, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 16, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd