TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

Οκτ 18, 2022
in Uncategorized
Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Share on FacebookShare on Twitter
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Τρίφτη και αρωματική …

Υλικά για την ζύμη
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 πλάκα βούτυρο 125 gr
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
5 -6 μεγάλα μπανανόμηλα
5 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη.  Ανοίξτε ένα λακουβακι μέσα στο αλεύρι.  Προσθέστε τα αυγά και το μείγμα του βουτύρου.  Ανακατέψτε καλά και βάλτε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την γέμιση, μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα και την κατάψυξη.
Η ζύμη θα είναι σχεδόν στεγνή αλλά μην σας απασχολεί.
Για την γέμιση
Τρίβετε τα μήλα από το χοντρό του τρίφτη και τα μπισκότα στο μπλέντερ. Ρίχνετε την ζάχαρη, το κονιάκ, το λεμόνι και την κανέλα και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Πάρτε ένα τσερκι και βουτυρώστε καλά, παίρνετε την περισσότερη ζύμη με τα χέρια σας και την βάζετε στην βάση του ταψιού και να καλύψετε όλο τον πάτο από το ταψί και τα πλαϊνά του με τα χέρια σας.  Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μέσα και συνεχίζεται με μικρά πάλι κομμάτια ζύμης να ρίχνετε σταδιακά και αραιά μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας από πάνω η να κάνετε πλεξούδες.
Ψήστε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.  Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλετε.
Σημ.: Αφήστε να ψηθεί καλά για να είναι πιο μπισκοτενια η ζύμη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
ShareTweetShare

Related Posts

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Uncategorized

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Οκτ 14, 2022
Μαμαδίστικα μυστικά για καλύτερο ψήσιμο στον φούρνο (εικόνες)
Uncategorized

Μαμαδίστικα μυστικά για καλύτερο ψήσιμο στον φούρνο (εικόνες)

Οκτ 13, 2022
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Μανίκας
Uncategorized

Απεβίωσε ο Αλέξανδρος Αγγελάκης

Οκτ 8, 2022
Uncategorized

Τα 7 ρούχα που πρέπει να έχεις και θα φοράς μια ζωή

Οκτ 4, 2022
Banoffee
Uncategorized

Banoffee

Σεπ 26, 2022
Νεκρός 60χρονος – Κατέρρευσε μετά από το κυνήγι
Uncategorized

Νεκρός 60χρονος – Κατέρρευσε μετά από το κυνήγι

Σεπ 18, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd