TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 23, 2022
in Μαγειρική
Μηλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Αλλάζουμε σιγά σιγά εποχή με μια υπέροχη μηλόπιτα…

Υλικά για την ζύμη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
1 αυγό
1 βανίλια
2 κ.γ.μπέικιν
ξύσμα από μισό λεμόνι

Υλικά για την γέμιση
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
4 κ.σ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
3 μήλα επιπλέον καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες για την επιφάνεια
μαρμελάδα βερίκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα μήλα με το νερό και την κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνω καλά και τα λιωνω μ’ένα πηρούνι.Αν βγάλουν πάλι νερό τα ξανασουρώνω.Προσθέτω τις 3 κ.σ ζάχαρηκαι την βανίλια και ανακατεύω.Αφήνω να κρυώσει.
Για την ζύμη χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη 2 λεπτά και προσθέτω το αυγό,την βανίλια και το ξύσμα χτυπώντας άλλα 2 λεπτά.
Ανακατεύω το αλεύρι με το σιμιγδάλι,μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω στο μίγμα.
Απλώνω την ζύμη σ’ένα ταψάκι 26 εκ.και ρίχνω από πάνω και απλώνω την κρύα γέμιση.Καλύπτω με τις φέτες μήλου όλη την επιφάνεια,πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και ρίχνω από πάνω λίγα κομματάκια βούτυρο.
Ψήνω στους 180 40-50 λεπτά.
Μόλις βγει από τον φούρνο αλείφω την επιφάνεια με μαρμελάδα βερίκοκο και όταν κρυώσει πασπαλίζω προαιρετικα με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας η Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού ρόδι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Σεπ 21, 2023
Μπισκοτογλυκό της στιγμής
Μαγειρική

Μπισκοτογλυκό της στιγμής

Σεπ 20, 2023
Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά
Μαγειρική

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

Σεπ 18, 2023
Μερέντα sticky buns
Μαγειρική

Μερέντα sticky buns

Σεπ 17, 2023
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2023
Next Post
Δυναμικό παρών των Τρικαλινών αγροτών στο παναγροτικό συλλαλητήριο

Δυναμικό παρών των Τρικαλινών αγροτών στο παναγροτικό συλλαλητήριο

Συνελήφθη στα Τρίκαλα για κατοχή κάνναβης

Σύλληψη για κάνναβη στα Τρίκαλα

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα της Έφης

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα της Έφης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd