Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά :
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
αλάτι
αλεύρι σταρένιο «χωριάτικο»
σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
απορροφητικό χαρτί
Εκτέλεση:
Σκουπίζουμε απαλά με νωπό πανί, την επιφάνεια των μανιταριών ή τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε παχιές φετούλες και τα αλατίζουμε ελάχιστα, μέσα σε σουρωτήρι. Τα αλευρώνουμε με αλεύρι σταρένιο, «χωριάτικο», επειδή δεν λασπώνει. Ζεσταίνουμε καλά λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να «τραβήξει» τα περιττά λάδια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.
Η αρχική ιδέα, είναι από το «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους»
https://www.cretangastronomy.gr/2014/03/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC-2/
https://www.cretangastronomy.gr/2014/03/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC-2/