Μαλακά τυροπιτάκια με ζύμη τύπου “κουρού”

ΜΑΛΑΚΆ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ (ΜΕ ΖΥΜΗ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΟΥ)

Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ.
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα
2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί κεφαλοτύρι ή μυζήθρα ή γραβιέρα
1 αυγό
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.  Ρίχνετε το βούτυρο και το τρίβετε καλά με τα χέρια σας.  Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.  Αφήνετε για μία ώρα να ξεκουραστεί.
Ανακατεύετε σε ένα ταπερ τα τυριά με το αυγό.
Παίρνετε ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μικρό καρύδι και ανοίγετε πιτούλες.  Κόβεται με κουπ-πάτ και γεμίζετε κάθε φορά με μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών. Κλείνετε με τα χέρια σας.  Αλείφετε με αυγό και ψήνεται στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφί. Βγαίνουν 40 μικρά τυροπιτάκια ή 20 μεγάλα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.