ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ…
Υλικά για 6 άτομα :
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1/2 κιλό ντομάτες
6ΟΟ γρ. Λαζάνια
5 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
4ΟΟ γρ. τυρί Regato ρεγκατο
αλάτι και
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες. Βάλτε στο νερό με αλάτι για 2Ο λεπτά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Κόψτε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλου και τηγανίστε πολύ ελαφριά ισα να πάρει χρώμα. Θα ψηθεί μετα μέσα στον φούρνο.
Για την σάλτσα :
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι να κάψει καλά, τσιγαρίστε δυο κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο. Μόλις τσιγαριστούν καλά ρίξτε τις ντομάτες που τις έχετε περάσει πρώτα από το μπλεντερ (1,1/2 κιλά ντομάτες θα χρειαστείτε), αλάτι και πιπέρι. Βραστε 3Ο λεπτά και όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά και ρίξτε μέσα λίγο δυόσμο.
Σε ένα πυρεξ βαλτε πρώτα κάτω κάτω σάλτσα και από πάνω τυρί βάλτε μελιτζάνες και από πάνω λαζάνια, συνεχιστε με σάλτσα, τυρι, μελιτζάνες και μετα στρώστε το κοτόπουλο. Συνεχίστε με λαζάνια σάλτσα και παλι μελιτζανες τυρι κοτοπουλο. Τελειωνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τυρι. Ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 18Ο βαθμούς για 4Ο λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρι.
Σημ.: Το φαγητό ψήνετε μόνο με την σάλτσα του , για αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή αναλογία.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.