Λαγάνες με καλαμποκάλευρο και ζυμωτό αλεύρι

ΛΑΓΑΝΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΩΡΑΙΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ …

Υλικά

250 γρ. αλεύρι ζυμωτό

200 γρ. αλεύρι καλαμποκιού

50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

50 γρ. ούζο

15 γρ. αλάτι

25 γρ. ζάχαρη

8 γρ. ξηρή μάγια ή

25 γρ. νωπή

25 γρ. καλαμποκέλαιο

210 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ενεργοποίησα την ξηρή ή την νωπή μάγια για 20 λεπτά με το νερό της συνταγής, την ζάχαρη και 3-4 κουταλιές από το ζυμωτό αλεύρι μας.  Μετά βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο, ζυμώνουμε 4 λεπτά στο πολύ χαμηλό και 1 λεπτό σε μέση ταχύτητα , φτιάχνω ένα καρβέλι και το αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί , ανοίγω σε σχήμα να γεμίζει το ταψί του φούρνου χρησιμοποιώντας ξύλινη βέργα η πλάστη , τρυπάω καλά με πιρούνι , βρέχω με νερό ή  με πινέλο ή με ψεκαστήρα και ρίχνω σουσάμι ,  σκεπάζω να γίνει σε ζεστό περιβάλλον για 35-40 λεπτά .  Πατάω με τις άκρες των δάχτυλων να δημιουργήσω κρατήρες στην επιφάνεια και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα , 22-28 λεπτά ανάλογα με το ποσό μαλακή ή  τραγανή την θέλουμε .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ