Η συνταγή που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά.
Την περίοδο των Χριστουγέννων όλα επιτρέπονται. Τα παιδιά μπορούν να φάνε λίιγα παραπάνω γλυκάκια και η μαμά να μεταμορφώσει τις συνταγές που συνήθως έφτιαχνε για εκείνα σε χριστουγεννιάτικες μαγικές λιχουδιές.
Γεμιστά κρουασανάκια με τυρί κρέμα και κομματάκια σοκολάτας
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 συσκευασίες ζύμη για κρουασάν
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1/2 κούπα δάκρυα σοκολάτας
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε λαδόκολλά σε ένα ταψί.
- Ανοίξτε τη ζύμη και χωρίστε τη σε 16 τρίγωνα.
- Με ένα μαχαίρι ή το ρολό που κόβουμε την πίτσα, κόψτε τα τρίγωνα στη μέση, δημιουργώντας 32 τρίγωνα.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη. Μόλις έχετε μια αφράτη κρέμα, με ένα κουτάλι βάλτε γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και μερικά δάκρυα σοκολάτας.
- Τυλίξτε τα κρουασανάκια σας και αρχίστε να σχηματίζετε ένα δέντρο στη λαδόκολλα.
- Βάλτε ένα κρουασανάκι στην κορυφή. Δύο από κάτω, τρία πιο κάτω μέχρι να σχηματίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον κορμό του.
- Ψήστε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.