Κοτόσουπα αυγολέμονο με κριθαράκι και καρότα

Κοτόσουπα αυγολέμονο με κριθαράκι και καρότα…

Υλικά :

  • 700 γρ. κοτόπουλο (με κόκαλο)
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 150 γρ. καρότο
  • 6-7 κοτσάνια μαϊντανού
  • 160 γρ. κριθαράκι
  • 1 κρόκο αυγού
  • χυμό μισού λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, τα 50 γρ καρότο, τα κοτσάνια μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις βράσει, κρατάμε το κοτόπουλο στην άκρη, περνάμε το ζωμό (χρειαζόμαστε περίπου 1,5 lt) από ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στην φωτιά.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο καρότο σε φέτες ανακατεύοντας για λίγο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Παράλληλα ξεκοκαλίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τον κρόκο αυγού με 3-4 κ.σ. νερό και χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί από την σούπα. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα το ρίχνουμε σιγά σιγά πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αφήνουμε 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *