Φασολάδα με τσιπς σελινόριζας

Φασολάδα με τσιπς σελινόριζας…

Υλικά :

  • 250 γρ. φασόλια
  • 80 γρ. κρεμμύδι
  • 150 γρ. καρότο
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • 200 γρ. σελινόριζα
  • 150 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση :

Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό για 10-15 λεπτά. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε 1,5 lt νερό.

Σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό από τα φασόλια και ρίχνουμε το βραστό νερό, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα καρότα σε ζάρια. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα ).

Μόλις βράσουν ανακατεύουμε σε μια μπασίνα την ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και το προσθέτουμε στα φασόλια.

Δένουμε με σπάγκο τα κλωνάρια σέλινου και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφαιρούμε το σέλινο.

Τσιπς σελινόριζας: κόβουμε την σελινόριζα σε πολύ λεπτές φέτες και την τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο για 5-6 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *