Κώστας Σκρέκας: Οι πολίτες κουράστηκαν από ανέξοδες υποσχέσεις και ψεύτικα οράματα

«Το μείζον σήμερα είναι η πορεία της χώρας και η επιστροφή στην κανονικότητα» αναφέρει ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κι εκ νέου υποψήφιος «Δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δώσουμε άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις στα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών» επισημαίνει σε συνέντευξη   

«Το μείζον σήμερα είναι η πορεία της χώρας και η επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό είναι για το οποίο μιλάμε εδώ και 4 χρόνια, αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε. Οι πολίτες κουράστηκαν πια από ανέξοδες υποσχέσεις και ψεύτικα οράματα. Θέλουν περισσότερο από ποτέ και πάνω απ’ όλα, πιστέψτε με, να επιστρέψει η ηρεμία στη χώρα, να μπορέσουν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να απελευθερωθούν και να δημιουργήσουν. Γι’ αυτό δείχνουν εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κι εκ νέου υποψήφιος Κώστας Σκρέκας.

Ο ίδιος ζητά από τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές να του δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσει περισσότερα για τα Τρίκαλα. «Οι Τρικαλινές και οι Τρικαλινοί με γνωρίζουν καλά. Με εμπιστεύονται εδώ και 7 χρόνια και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ανανέωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ωστόσο τώρα, σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία και εκλογική αναμέτρηση θέλω να τους ζητήσω να μου δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσω περισσότερα για τα Τρίκαλα,  και δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δώσουμε άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις στα έντονα προβλήματα της καθημερινότητάς τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

 

 • Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. Πιστεύετε, κ. Σκρέκα, ότι η Κυβέρνηση πληρώνει τις επιλογές της;

 

 • Κυρία Μαργαρίτη, μικρή σημασία έχει τι λάθη ή τι επιλογές πληρώνει η Κυβέρνηση. Το μείζον σήμερα είναι η πορεία της χώρας και η επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό είναι για το οποίο μιλάμε εδώ και 4 χρόνια, αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε. Οι πολίτες κουράστηκαν πια από ανέξοδες υποσχέσεις και ψεύτικα οράματα. Θέλουν περισσότερο από ποτέ και πάνω απ’ όλα, πιστέψτε με, να επιστρέψει η ηρεμία στη χώρα, να μπορέσουν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να απελευθερωθούν και να δημιουργήσουν. Να μπει τέλος στη λεηλασία της μεσαίας τάξης, στην υπερφορολόγηση, την ανομία, την ανασφάλεια, την εθνική υποχωρητικότητα, τη χυδαιότητα αν θέλετε που επικράτησε σε ορισμένες περιπτώσεις στο Δημόσιο βίο και διάλογο. Γι’ αυτό δείχνουν εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 • Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι εφικτή;

 • Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει με μονόδρομο για επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ μια σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμά της, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης, νέων επενδύσεων στη χώρα και θα εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εφικτή και είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, συλλογικά, χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς, χωρίς «εμείς κι εσείς» όπως έκανε η απερχόμενη Κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το στόχο της «Αυτοδύναμης Ελλάδας».

 

«Ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ωστόσο τώρα, σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία και εκλογική αναμέτρηση θέλω να ζητήσω από τις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς να μου δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσω περισσότερα για τα Τρίκαλα»

 • Θεωρείτε ότι η ΝΔ έχει πια, μετά κι από τις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής της Κυβέρνησης, το ηθικό πλεονέκτημα;

 • Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρούσε πάντα το ηθικό πλεονέκτημα και ας προσπάθησε ματαίως ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του να αμαυρώσουν την ιστορία και τα στελέχη της με κατασκευασμένα σκάνδαλα τα οποία κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Η Νέα Δημοκρατία πάντα έβαζε και θα βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από πρόσωπα και κόμματα. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ και 45 χρόνια αποτελεί σύμφωνα με την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση τον έναν και τον πιο ισχυρό από τους δύο άξονες του πολιτικού συστήματος της χώρας. Παρά τα όποια λάθη μπορεί να έχουν καταγραφεί στο διάβα των ετών, η Νέα Δημοκρατία παραμείνει σταθερά μια μεγάλη πολιτική δύναμη, παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για το λαό και το έθνος. Απεναντίας, είδαμε άλλες μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, κυρίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς, να συρρικνώνονται ή και να εξαφανίζονται σε άλλα μικρότερα πολιτικά σχήματα.

 • Η νέα Κυβέρνηση θα έχει την ευχέρεια να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις δεδομένων των περιορισμών που τίθενται από τους εταίρους;

 

 • Οι προτεραιότητες και το περιεχόμενο των εφαρμοσμένων πολιτικών καθορίζονται από την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και όχι κάποια σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού. Όπως και οι άλλες χώρες που είναι μέλη της ευρωζώνης, έτσι και η Ελλάδα εκτός από δικαιώματα έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να τηρεί στο πλαίσιο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Συνεπώς, τα όρια τα θέτουμε εμείς και δεν μας τα επιβάλει κάποιος έξω από τη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αγωνίζεται για μια Ευρώπη με ισότιμα κράτη, χωρίς ανισότητες, που θα προωθεί την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και θα δίνει έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα μας για τη μείωση των φόρων και τις νέες επενδύσεις θα διασφαλίσει τη σταθερή πορεία της χώρας στην τροχιά της ισχυρής ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή. Θέλουμε να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και να επιτευχθούν οι στόχοι για το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών χωρίς λιτότητα και υπερφορολόγηση. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούμε και θα διευρύνουμε το περιθώριο για να μειώνουμε τους φόρους, χωρίς να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο και αντίστοιχης μείωσης των εσόδων.

Θέλουμε λιγότερους φόρους που θα μπορούν να τους πληρώνουν όλοι. Οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα οδηγήσουν στη μείωση της φοροδιαφυγής και άρα σε καλύτερη εισπραξιμότητα για τα δημόσια ταμεία. Αυτό είναι το δικό μας μοντέλο που θα μας επιτρέψει, μόλις φανούν τα πρώτα θετικά δείγμα της πολιτικής μας, να διαπραγματευτούμε τη μείωση από το 3,5% του ΑΕΠ των παράλογα υψηλών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα στους οποίους συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και οριστικής εξόδου από την κρίση.

“Η Νέα Δημοκρατία πάντα έβαζε και θα βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από πρόσωπα και κόμματα”

 • Μπορεί να επιστρέψει η αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία;

 • Ο μόνος στόχος της πολιτικής πρέπει να είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, ειδικά αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η τελευταία δεκαετία ήταν επώδυνη για όλους μας. Ένα από τα θετικά μαθήματα που πιστεύω ότι αποκομίσαμε από την κρίση είναι ότι οι αυταπάτες στοιχίζουν ακριβά. Στις ευρωεκλογές και της εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απέδειξαν με τη ψήφο τους ότι γύρισαν την πλάτη στο ψέμα, την κινδυνολογία, το φόβο. Δεν θέλουν να ακούνε μεγάλα λόγια, αλλά λόγια αλήθειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπόσχεται πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Είναι ειλικρινής και έντιμος στη σχέση του με τους πολίτες. Και γι΄ αυτό οι πολίτες άλλωστε έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία μια τόσο μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 • ΔΕΗ: Στόχος σας η διάσωσή της;

 • Στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μια καταστροφική πολιτική που οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας μια μεγάλη επιχείρηση, στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, που είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη μεταπολεμική Ελληνική Ιστορία. Αυτοί που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τις δημόσιες επιχειρήσεις, τελικώς κατέστρεψαν τις δημόσιες επιχειρήσεις, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το κομματικό τους ακροατήριο και τις ιδεοληπτικές τους εμμονές.

Η αλήθεια είναι ότι παρέλαβαν το 2014 μια Επιχείρηση με καθαρά κέρδη κέρδη 90 εκατ. ευρώ και το 2018 την είχαν μετατρέψει σε μια εταιρεία – «ζόμπι» με ζημίες 903,8 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εφετινό τρίμηνο, οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 205,1 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά της αποτελέσματα (EBITDA) ήταν αρνητικά (!) κατά 51,3 εκατ. ευρώ. Γι΄αυτό άλλωστε, η χρηματιστηριακή της αξία έχει βουλιάξει στα 440 εκατ. ευρώ από 2,5 δις ευρώ το 2014.

Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η διάσωση και η επαναφορά της ΔΕΗ σε τροχιά εξυγίανσης. H Νέα Δημοκρατία διαθέτει και θα εφαρμόσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της Επιχείρησης στο νέο ενεργειακό περιβάλλον. Πεποίθηση μας είναι ότι το ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος και οι προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι εκ των ουκ άνευ για την ανάκαμψη της χώρας και την πορεία προς την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 • Στο Νομό Τρικάλων ποιες είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν; Ποια έργα πρέπει να προταχθούν;

 • Πρώτον θα πρέπει να τρέξουμε και να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα υποδομής. Ο Ε-65 να μην είναι ένας τυφλός δρόμος, αλλά ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα ξεκινάει απ’ τη Λαμία και θα βγαίνει στην Εγνατία Οδό, στα Γρεβενά.

Η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα είναι ένα ακόμα έργο μεγάλης σημασίας για τα Τρίκαλα. Με την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 54 εκατ. ευρώ η διάρκεια της διαδρομής θα μειωθεί σε 2 ώρες και 50 λεπτά από 5 ώρες περίπου σήμερα, με προφανή οφέλη για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το μεγάλο έργο – «φάντασμα», το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Μεσοχώρα, που είναι σχεδόν ολοκληρωμένο από το 2001 και παραμένει μέχρι σήμερα ανενεργό. Σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ, την τοπική κοινωνία και όλους τους αρμόδιους φορείς πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε στην πλήρη υλοποίηση και λειτουργία του εργοστασίου, καθώς έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό 530 εκατ. ευρώ και κάθε χρόνο χάνουμε από τη μη λειτουργία του 25-30 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό για την τοπική μας οικονομία είναι να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Να δοθούν φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Να προχωρήσουμε επιτέλους στην παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων.

 • Έχοντας στο Νομό ένα εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές («γαλάζια» Περιφέρεια και 3 από τους 4 Δήμους) πιστεύετε ότι το κόμμα θα έχει την ίδια επιτυχία και στις εθνικές;

 • Αυτό, κυρία Μαργαρίτη, θα το αποφασίσουν οι πολίτες των Τρικάλων. Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με έμπειρους και ικανούς ανθρώπους που θα εκπροσωπήσουν επάξια όλους τους Τρικαλινούς.

Η ανταπόκριση που εισπράττω από τις καθημερινές επισκέψεις σε όλο την Περιφέρεια είναι κάτι παραπάνω από θερμή. Οι πολίτες βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν υπεύθυνο ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά, μακριά από το τέλμα και τη στασιμότητα. Το κυβερνητικό πρόγραμμα για ανάπτυξη, επενδύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας έχε τεράστια απήχηση στα Τρίκαλα και σε όλη την Ελλάδα.

 

 • Οι Τρικαλινές και οι Τρικαλινοί με γνωρίζουν καλά. Με εμπιστεύονται εδώ και 7 χρόνια και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ανανέωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ωστόσο τώρα, σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία και εκλογική αναμέτρηση θέλω να τους ζητήσω να μου δώσουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσω περισσότερα για τα Τρίκαλα, και δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δώσουμε άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις στα έντονα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.  

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ