Κιμαδόπιτες

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΕΣ 

 

ΥΛΙΚΑ για την ζύμη

1 κουτάλι της σούπας καλά γεμάτη μάγια,η δυο φακελάκια
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο βιταμ
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
3,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μισό μισό με φαρίνα

ΥΛΙΚΑ για την γεμιση

700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
5 φέτες μπέικον
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 ξύλο κανέλας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο
Σημ.: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη : Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για την ζύμη και αφήστε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.

Για τον κιμά : Βάλτε σε ένα τηγάνι τον κιμά αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του, ρίξτε το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά, ένα ποτήρι του νερού κρασί και αφήστε 10 λεπτά να βράσει.

Ανοίξτε μακρόστενες πιτουλες και γεμίστε με την γέμιση.  Κλειστε και κάντε σαλιγκαράκια.  Ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Αλείψτε με αυγό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ