Κέικ με ανανά

Καλοκαιρινό, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με ανανά…

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 26 εκ.
8 φέτες κονσέρβα ανανά καλά στραγγισμένες
8 κερασάκια γλασέ
80 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
150 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζουμί από την κονσέρβα ανανά
80 γρ. σπορέλαιο
3 αυγά
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω μαι στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα και στρώνω μέσα μια λαδόκολλα να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά, ώστε να κρατηθούν τα ζουμιά μέσα στην φόρμα
Ρίχνω μέσα την λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζω με την ζάχαρη και στρώνω τις φέτες ανανά.
Στην τρύπα της κάθε φέτας βάζω από ένα κερασάκι και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη 5-8 λεπτά να φουσκώσουν
Χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτω τις βανίλιες και το ξύσμα και αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ.
Μένα σύρμα ανακατεύω μέσα το αλεύρι εναλλάξ με το ζουμί από τον ανανά.
Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και ρίχνω πάνω από τον ανανά το μείγμα του κέικ έτσι όπως είναι καυτό.
Ξαναψήνω για άλλα 30-40 λεπτάκια μέχρι να βυθίσω ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφήνω το κέικ ν κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζω προσεχτικά σε μια πιατέλα.
Το σιροπάκι που θα βγάλει ο ανανάς με την καραμέλα θα ποτίσει το κέικ και θα γίνει αφράτο και ζουμερό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ