Κέικ double

Κέικ double

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 αυγά

1 ποτήρι γάλα

1 lurpakc

250 γρ. ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

350 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι μπεικιν

1 κ.γ. υγρη βανιλια

1 σφηνάκι κονιάκ

μια πρέζα αλάτι

1 κουτί πουράκια

100 γρ. all bran choco

Εκτέλεση :

Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στην συνέχεια βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ,το αλάτι, και τέλος το αλεύρι μαζί με το μπεικιν. Σε μια φόρμα μακρόστενη βουτυρωμένη βάζουμε λίγο από το μείγμα μας. Αραδιάζουμε τα πουράκια εναλλάξ με το μείγμα μας. Όσο μείγμα μας έμεινε θρυμματίζουμε τα all bran στην χούφτα μας. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε ελαφρώς. Βουτυρώνουμε άλλη μια φόρμα και βάζουμε το δεύτερο μείγμα στην φόρμα. ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 45 λεπτά. Αν θέλουμε το ένα κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το δεύτερο με κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν μαρι. Αν θέλετε να μείνουν τραγάνα τα πουράκια σας θα πρέπει να τα περάσετε από λιωμένη σοκολάτα. Αλλιώς τα πουράκια μαλακώνουν και είναι σαν να έχετε σοκολάτα μέσα στο κέικ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ