Κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

600 γρ. κιμάς ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι μπαχάρι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 κούπες ζωμό βοδινού εγώ βράζω κνορ
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το κρεμμύδι, το οποίο θα ψιλοκόβουμε και το τηγανίζουμε σε μια κουταλιά βούτυρο να μαλακώσει και να πάρει μια πιο ισχυρή γεύση. Αφήστε το κρεμμύδι να κρυώσει και έπειτα ρίξτε το στον κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το αυγό, το μαϊντανό, το μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Φτιάξτε μικρά κεφτεδακια και τηγανίστε λίγα λίγα στο τηγάνι περίπου για δυο λεπτά να πάρουν χρώμα. Βάλτε τα κεφτεδακια σε ένα πυρέξ.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί αργά σε αυτό το αλεύρι.  Ανακατεύοντας προσθέτουμε σε λίγα λεπτά το προετοιμασμένο ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, την σόγια και λίγο μοσχοκάρυδο.  Ανακατεύεται μέχρι να πήξει λίγο. Τέλος, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε την σάλτσα στα κεφτεδάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πήξει, να αλλάξει χρώμα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με οτι θέλετε πατάτες, ρύζι ή με πουρέ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.