Καθοδόν προς την «Ανάπτυξη» της Ελλάδας (15ον) Ανάμεσα με άλλα …αναπτυξιακά προγράμματα, made in ΝΔ

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης-Συγγραφέας Βάιος Φασούλας

(Πριν περάσουμε στα δυο θέματα, προσφυγομεταναστευτικό και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, ας μας επιτραπεί με δυο λόγια να αναφερθούμε στην αυξανόμενη αποβλάκωση των πολιτών, όπου σήμερα, μετά από μια νάρκη ετών, το τηλεοπτικό κανάλι, «MEGA» επανέρχεται στην κομπανία των ΜΜΑποβλάκωσης).

«Σε κάθε περίπτωση για τα σημερινά δεδομένα οι προσφυγομετανάστες αποτελούν προϊόν μιας άθλιας αγοράς, όπως οι δουλέμποροι-τέρατα εκμεταλλευτές που τους γδέρνουν, οι χώρες «υποδοχής» που οι ολετήρες-κατασκευαστές της δυστυχίας τους, τους σπρώχνουν με αβυσσαλέους τρόπους στην ανώμαλη φυγή, για να βρεθούν σε ένα απάνθρωπο ανακάτωμα που προξενούν οι «σύγχρονοι» δυνάστες της Νέας Τάξης Πραγμάτων στους πολίτες των Χωρών υποδοχής. Μια πανσπερμία ξεριζωμένων χιλιάδων ανθρώπων εξελίσσεται σε εμπόρευμα, βρίσκετε στα χέρια εκμαυλιστών και οδηγείται σε χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου στα πλαίσια κάποιας αποκατάστασης-πρόχειρης εγκατάστασης (όπως λένε) προσφύγων και μεταναστών, θα τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα για τη σύντομη παραμονή τους. (Τάδε έφη: «Πρόσφυγες-μετανάστες στα χέρια των εκμαυλιστών»  Μάρτιος 31 2016).

Φαίνεται πως αυτό που σήμερα καταγράφεται στη Μόρια, με ασφυκτικούς, π λ η θ υ σ μ ι α κ ο ύ ς  αριθμούς προσφυγομεταναστών δεν ανταποκρίνεται στο ότι: «θα τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα για τη σύντομη παραμονή τους».

Το «hotspot στη Μόρια χωρητικότητας 3.000 ατόμων φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες…,» ξεπερνώντας κατά πολλή την προηγούμενη και όχι καλλίτερη κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» του Σύριζα. Εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη, παίρνει άριστα από τους βερμπαλισμούς, τους αποπροσανατολισμούς, τα συνεχόμενα ατοπήματα, όπως αυτά με τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, μια με τα θαλάσσια φράγματα, με άσυλα και επιστροφές μεταναστών και άλλα που δείχνει το αλαλούμ του κομματικού κράτους-μπάχαλο όσο και τον πανικό και ανημποριά για δραστικά μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση καθώς και οι προηγούμενες της τελευταίας δεκαετίας…, (απαρχή του πολέμου στη Συρία…,) όφειλαν να πάρουν.

Για τα σημερινά δρώμενα που ως ατσαλένιες πόρτες παλιών βρικολακιασμένων πύργων κλειδώνουν και γονατίζουν την Ελλάδα σε σκοτεινά μπουντρούμια, ο έλληνας πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμάται ότι η Ελλάδα είναι μέλος της «ΕΕ» και η ελληνική κυβέρνηση, ως μέλος της οφείλει να λειτουργεί σε θέματα που θίγονται, όπως τα ελληνοτουρκικά και τα μεταναστευτικά τα οποία, όπως συχνά επισημαίνουμε, προετοιμάζουν ένα προπαρασκευαστικό-μεταβατικό στάδιο επικίνδυνο…

Δεν νοείται «Ευρωπαϊκή Ένωση» όταν τα σύνορά της δεν ακουμπούν τα σύνορα της Ελλάδας και την αδιαφορία της κοιτά να την καλύπτει με πονηρές ΜΚΟ. Εδώ η Ελλάδα όφειλε να  α σ κ ή σ ε ι   π ί ε σ η  χρησιμοποιώντας β έ τ ο, αλλά ο ανθελληνισμός της ΝΔ και καλλίτερος είναι απ’ ότι να χαλάσει σχέσεις με τους φίλους της. Μια άλλη διάσταση που έχει σχέση με την επέλαση χιλιάδων μεταναστών που κανείς δε γνωρίζει τουλάχιστον τα της υγείας των, είναι η αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης για την υγεία αυτών των ανθρώπων, η οποία, όπως όλων των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα, κινδυνεύει από την αυξανόμενη μόλυνση τον Κορονοϊό.

Διαβάζουμε: https://www.enikos.gr/society/702562/kikilias-gia-koronoio-dyo-ellines-sto-krouazieroploio-diamond-pri το ενδιαφέρον του υπουργού για τους έλληνες πολίτες: «Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου-εισόδου στη χώρα. Επανέλαβε, επίσης, ότι είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός. Εάν αυτό συμβεί, συνέχισε, το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news»…, αλλά δεν βλέπουμε το ενδιαφέρον του υπουργού προς τους έλληνες των νησιών μας αν διατρέχουν κινδύνους από τον ιό!!

Περνώντας στο δεύτερο θέμα μας στο χώρο της Υγείας, επίσης … αναπτυξιακού χαρακτήρα, βεβαίως υπέρ του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου…, (τι περιμένατε να δείτε και να ζήσετε, εσείς ψηφοφόροι της ΝΔ, (Γιάννη είχα, Γιάννη έχω κι αν ποτέ μου θα χηρέψω, πάλι Γιάννη θα γυρέψω…,) είναι το εντυπωσιακό, ταξικό και τοξικό της Ν.Δ.

«Με εντολή Κικίλια ιδιωτικοποιείται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας»!   https://arki.gr/2020/02/07/me-entoli-kikilia-idiotikopoish/?fbclid=IwAR2jTeM3S0CoCP45sOgGI2SeOkOlYuBiTqniI1VBQxLoK5auQXL69C38hq0

Οι ελλείψεις και τα αντιδημοκρατικά κουρέματα στην Υγεία, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, αποτελούν χαρακτηριστικό και απάνθρωπο παράδειγμα στο χώρο της Υγείας για τη Χώρα μας: Επιλογές για την άμοιρη Ελλάδα, προϋπολογισμοί, εν ονόματι της «ΕΕ», κομμένοι με τα χατζάρια των κομματικών εν Ελλάδι εταιρειών, κομμένα φάρμακα, ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις και καθυστερήσεις σε φάρμακα στα Νοσοκομεία, παρότρυνση-προτροπή στη φυγή νέων επιστημόνων, μεταξύ και γιατρών, παράλληλα αίσχος αποτελούν οι εξευτελιστικοί μισθοί που μειώνει δυναμική και αξιοπρέπεια και των γιατρών και των νοσηλευτών, αίσχος για τις ανεξιχνίαστες γιγαντιαίες υποθέσεις των σκανδάλων και άλλα συμπαρομαρτούντα των ξενοκίνητων κυβερνήσεων σε μικρά και μεγάλα Νοσοκομεία της Χώρας.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εξυπηρετεί τη μισή Ελλάδα!! και, παρόλες τις δυσκολίες, ιδιαίτερα σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές εισπράττουν εύσημα από τους ασθενείς για το απαράμιλλο-πανανθρώπινο έργο τους. Αυτό το Νοσοκομείο, όπως και όλα της Χώρας, είναι περιουσία του έλληνα φορολογούμενου πολίτη και κανείς μα κανείς, ούτε Κικίλιας, ούτε Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να το πουλήσει στον ιδιώτη. Η Δημόσια Υγεία θέλει  μ ό ν ο  νοικοκύρεμα και όχι ξεπούλημα, λέμε στον κύριο Κικίλια που είναι και γιατρός χειρουργός και διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, το οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη είναι αντιφατικό με τις επιδιώξεις του. Τη σημασία και αξία της υγείας δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να την ξέρεις. Προφανώς κάπου θα έχει μπερδευτεί ο κύριος υπουργός και άλλαξε επάγγελμα κι έγινε υπουργός… Προς ποιας χάρης πού να ξέρεις; Του… πολιτικού και εντάχτηκε σε κομματική εταιρεία που δεν είναι απαλλαγμένη ούτε από σκάνδαλα ούτε από λαμογιές και προσκυνά μόνο την ιδιωτικοποίηση των πάντων;

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το γνωρίζου οι μισές οικογένειες της Ελλάδας. Όλοι έχουν περάσει από κει: Παππούδες και γονείς, παιδιά και εγγόνια και όλοι έχουν θεραπευτεί δωρεάν, ιδιαίτερα οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις. Τώρα τι θέλει η μεσοβέζικη δημοκρατική παράταξη της ΝΔ, να καταργήσει τις κοινωνικές μεσαίες τάξεις και να πεθάνει τους ανθρώπους; Η Υγεία δεν είναι κομματικό εργαλείο, ούτε τσιφλίκι κανενός, αλλά κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο οφείλουν να το  σ έ β ο ν τ α ι  ΚΑΙ Η ΝΔ και να το προστατεύουν.

Έτσι πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο, έτσι απαντάμε εμείς. Ας μαζέψουν τα χέρια τους από τα Νοσοκομεία και γενικότερα από την Υγεία και ας αφήσουν τις διαθέσεις των ευρωάτλαντων φίλων τους όσο και τις δικές τους κατά μέρος.

Αυτά με λίγους στίχους προς χαλάρωση και σταθερότητα στη νοημοσύνη. Πάντα για τον κάθε όναγρο έχουμε λόγους να τους θυμίζουν και να ευαισθητοποιούνται.

(Από το: «Κραυγές στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα!)

«Χρήμα για σας, χλιδή, αίσχος, δόλος και αμαρτία

      και βογκητά δυσβάσταχτα δικά μας

      Μα και φωτιά μας και τ’ άναμμα θα φτάσει

      Δε μάθατε, ω άθλιοι, πως η φωτιά δε στέκεται στη φούχτα

      και όλους θα σας κάψει…»

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 17 του Φλεβάρη του 2020   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ