Καθαρίστε αποτελεσματικά την καφετιέρα σας – Είναι πιο βρώμικη απ’ ότι φαντάζεστε

Οι πιθανότητες λένε ότι δεν καθαρίζετε τον καφετιέρα σας όσο συχνά θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η καφετιέρα αποτελεί ένα ζεστό κρεβάτι για βακτήρια και μούχλα! Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η δεξαμενή νερού της συσκευής σας έχει πιθανώς υψηλότερο αριθμό μικροβίων από κάποια σημεία στο μπάνιο σας.Αηδία!

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν πίνετε ζύμη, μούχλα ή κολοβακτηρίδια που αναπτύσσονται μέσα της,  ζητήσαμε από την Carolyn Forte, διευθύντρια του  Good Housekeeping Institute, να μας πει τι να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη συσκευή καθαρή. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτούς τους τρεις κανόνες:

1. Πλένετε τα αφαιρούμενα εξαρτήματα μετά από κάθε χρήση.

«Αυτό είναι σημαντικό επειδή βοηθά στην απομάκρυνση του καφέ, των τριμμάτων και των ελαίων που παραμένουν πίσω», λέει η Forte. «Μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι, αλλά συνήθως τα κομμάτια αυτά είναι ασφαλή και για το πλυντήριο πιάτων.  Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε το εξωτερικό μέρος και την πλάκα θέρμανσης. Συνιστά επίσης να αφήνετε το κάλυμμα της δεξαμενής ανοιχτή, ώστε να μπορεί να στεγνώσει τελείως μετά από κάθε χρήση (τα μικρόβια αγαπούν την υγρασία!).

2. Κάντε αφαλάτωση στο μηχάνημά σας κάθε μήνα.

Με την πάροδο του χρόνου, άλατα μπορούν να δημιουργηθούν στις εσωτερικές λειτουργίες του μηχανήματός σας και ίσως παρατηρήσετε ότι ο καφές σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στάξει. Το μυστικό είναι ένα: λευκό ξύδι!

Γεμίστε τη δεξαμενή με ισοδύναμα μέρη ξύδι και νερό και τοποθετήστε ένα χάρτινο φίλτρο στο άδειο καλάθι του μηχανήματος. Τοποθετήστε την κανάτα στη θέση της και βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία. Όταν φτάσει στα μισά, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αφήστε την για 30 λεπτά. Έπειτα αφήστε να ολοκληρώσει. βγάζοντας και το υπόλοιπο νερό με ξύδι. Ξεπλύνετε τα πάντα βάζοντας ένα νέο φίλτρο χαρτιού και παρασκευάζοντας ένα γεμάτο δοχείο καθαρού νερού.

Έπειτα για να φύγει η μυρωδιά και τυχόν υπολείμματα από το ξύδι, γεμίστε τη δεξαμενή με καθαρό νερό και αφήστε το και πάλι να δουλέψει μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.

3. Κάντε την κανάτα σας να λάμψει

Πάντα θα πρέπει να πλένετε τη κανάτα σας μετά από κάθε χρήση, αλλά αν έχει γεμίσει βρομιές, γεμίστε την με ζεστό νερό, σαπουνάδα και λίγο ρύζι. Περιστρέψτε την κανάτα για να κινηθεί το υλικό και να καθαρίσει τις βρομιές.  Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι καθαρισμού για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και ξεπλύνετε καλά.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/special-tips/kathariste-apotelesmatika-tin-kafetiera-sas-ine-pio-vromiki-ap-oti-fantazeste/