Παραμονή Χριστουγέννων στα Τρίκαλα και η πόλη κινήθηκε σε γιορτινούς ρυθμούς, αν και με αισθητά μειωμένη κίνηση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Παρά τον άστατο καιρό και τη βροχή που επικράτησε κατά διαστήματα, πολίτες και επισκέπτες βρέθηκαν στο κέντρο για τις τελευταίες αγορές και τη χριστουγεννιάτικη βόλτα.
Η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους, από την Ασκληπιού έως την πλατεία, παρέπεμπε σε παραμονή γιορτής, ωστόσο επαγγελματίες και καταναλωτές συμφωνούν πως η προσέλευση ήταν σαφώς περιορισμένη. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για μία από τις πιο ήπιες σε κίνηση παραμονές των τελευταίων 14 ετών, ακόμη και με τον Μύλο των Ξωτικών σε πλήρη λειτουργία.
Καθοριστικό ρόλο στη μειωμένη επισκεψιμότητα φαίνεται να έπαιξαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που προκάλεσαν σημαντική ταλαιπωρία στους οδηγούς και κυκλοφοριακά προβλήματα, αποτρέποντας αρκετούς επισκέπτες από το να μετακινηθούν προς την πόλη. Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε και στην εμπορική κίνηση, η οποία κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα για την ημέρα.
Παρόλα αυτά, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ήταν παρούσα. Ο στολισμός, τα φωτάκια, το μεγάλο δέντρο στην πλατεία και οι εικόνες από οικογένειες, παιδιά και παρέες που περπατούσαν με ομπρέλες, συνέθεταν το σκηνικό της ημέρας. Τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης είχαν κόσμο, με πολλούς να επιλέγουν μια στάση πριν από το οικογενειακό τραπέζι.
Η παραμονή των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα κύλησε ήρεμα, χωρίς απρόοπτα, αφήνοντας εικόνες μιας πόλης που, ακόμη και σε πιο δύσκολες συνθήκες, διατηρεί τον γιορτινό της χαρακτήρα και το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα.
@vivimargariti8 Παραμονή Χριστουγέννων στα Τρίκαλα… #christmas #christmaseve #trikala ♬ Christmas two – MrE4zyChill



































