TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Οκτ 14, 2022
in Μαγειρική
Γλυκόξινο κοτόπουλο
Share on FacebookShare on Twitter

Κλασικό πιάτο της κινεζικής κουζίνας. Ιδιαίτερο για όλους εμάς που έχουμε μάθει την μεσογειακή διατροφή. Οι παραλλαγές στη σύνταγής πολλές από τον κάθε μάγειρα.  Εγώ πάντα ακολουθώ την παρακάτω.

Υλικά

800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
60 γρ. ξίδι βαλσαμικό
40 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
50 γρ. κέτσαπ
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 πιπεριά τσιλι
1.κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
8 φέτες ανανά κομμένες στα 6 η κάθε μια
200 ml κρασί γλυκό
40 γρ. σούπας μέλι

Εκτέλεση

Κόβω τα φιλέτα σε μικρές μπουκιές.
Σε ένα μπολάκι ρίχνω τη σάλτσα σόγιας, τα δύο είδη ξιδιού, την κέτσαπ και τα χτυπάω με σύρμα.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κοτόπουλο και το κρεμμύδι τις πιπεριές και τον ανανα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Προσθέτω το τζίντζερ, ανακατεύω απαλά και σβήνω με το κρασί. Αφήνω για περίπου 4 λεπτά, μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Ρίχνω το μίγμα ξιδιών και σόγιας, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου η σάλτσα να σκουρύνει και να μελωσει.
Τέλος, ρίχνω το μέλι, ανακατεύω απαλά για να διαλυθεί και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ShareTweetShare

Related Posts

Μπισκοτένια μηλοπιτάκια
Μαγειρική

Μπισκοτένια μηλοπιτάκια

Οκτ 13, 2022
Pizza
Μαγειρική

Pizza

Οκτ 13, 2022
Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
Μαγειρική

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Οκτ 12, 2022
Κοτόπουλο τούρτα
Μαγειρική

Κοτόπουλο τούρτα

Οκτ 11, 2022
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Οκτ 11, 2022
Ανάποδη μηλόπιτα
Μαγειρική

Ανάποδη μηλόπιτα

Οκτ 10, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd