TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τριφτή μηλόπιτα

Οκτ 14, 2022
in Μαγειρική
Τριφτή μηλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Έχω κάνει πολλές φορές Μηλόπιτα, όταν ήμουνα μικρή από τις πρώτες συνταγές  μου ήταν η ανάποδη αυτή με τα μήλα κάτω στο ταψί. Τριφτή δεν έτυχε να κάνω ποτέ, μάλλον δεν είχε έρθει ποτέ στα χέρια μου η συνταγή που ήθελα.

Τριφτή Μηλόπιτα

Τριφτή Μηλόπιτα της κ. Σίτσας μαμάς φίλου μου, πολύ παλιά συνταγή πάμε να την φτιάξουμε παρέα είναι πολύ εύκολη

Υλικά

5 κούπες αλεύρι Κούλα

3 αυγά

1 κ.γ κανέλα

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 ½ κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

Γέμιση

6 μήλα κόκκινα και πράσινα

¾ κούπας ζάχαρη

1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε  σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, την ζάχαρη και το μπέικιν, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τριφτή Μηλόπιτα

Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι.

Τριφτή Μηλόπιτα

Ανακατεύουμε και έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο, το χωρίζουμε στα δύο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε  τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ35, βάζουμε λαδόκολλα και  το μισό μείγμα κάτω, απλώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού από πάνω τα μήλα και τέλος το υπόλοιπο  μείγμα.
Τριφτή Μηλόπιτα

Ψήνουμε  την Μηλόπιτα  στους 190 βαθμούς 45-50 λεπτά, πάντα ανάλογα τον φούρνο σας.

Τριφτή Μηλόπιτα

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα της https://elpidaslittlecorner.gr/

ShareTweetShare

Related Posts

Γλυκόξινο κοτόπουλο
Μαγειρική

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Οκτ 14, 2022
Μπισκοτένια μηλοπιτάκια
Μαγειρική

Μπισκοτένια μηλοπιτάκια

Οκτ 13, 2022
Pizza
Μαγειρική

Pizza

Οκτ 13, 2022
Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
Μαγειρική

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Οκτ 12, 2022
Κοτόπουλο τούρτα
Μαγειρική

Κοτόπουλο τούρτα

Οκτ 11, 2022
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Οκτ 11, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd