TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Ιούν 6, 2022
in Μαγειρική
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Share on FacebookShare on Twitter
Ένα από τα πιο γευστικά γλυκά που έχω δοκιμάσει…

Υλικά :

1½ κιλό βερύκοκα αγουρωπά
1200 γρ. ζάχαρη
1½ φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
χυμό από 4 λεμόνιαΕκτέλεση:
Πλένουμε τα βερύκοκα , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει μαζί με το χυμό από 3 λεμόνια, για 2 -με 3 ώρες να σφίξουν.
Ξεπλένουμε τα βερύκοκα.

Με ένα μεγάλο καφί ή με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε το κουκουτσι προσπαθώντας να μην χαλάσουμε το φρούτο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε για 5′, μετρώντας από την ώρα που θα πάρει βράση..
Μετά βάζουμε τα βερύκοκα και ξαφρίζουμε.
Βράζουμε τα βερύκοκα για 5′, από την ώρα που θα πάρουν βράση, χωρίς να ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν.
Ύστερα αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει .
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό, σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντας μέσα τη βανίλια και το χυμό από ένα λεμόνι, για 5΄ – 10′ περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνουν τα βερύκοκα.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από την φωτιά κουνάμε το γλυκό για να μπει το συρόπι μέσα και να φουσκώσει το γλυκό μας.
Τέλος το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βασιλική Μαργαρίτη.

ShareTweetShare

Related Posts

Γλυκό κουταλιού φράπα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράπα

Οκτ 8, 2022
Κότα στην λαδόκολλα
Μαγειρική

Κότα στην λαδόκολλα

Οκτ 7, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 7, 2022
Εξοχικό x3
Μαγειρική

Εξοχικό x3

Οκτ 6, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)

Οκτ 6, 2022
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Οκτ 5, 2022
Next Post
Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Ελλάδα η δημοφιλέστερη χώρα στην Ευρώπη για τις παραλίες της: Ξεχωρίζουν Κρήτη, Νάξος, Μύκονος

Ελλάδα η δημοφιλέστερη χώρα στην Ευρώπη για τις παραλίες της: Ξεχωρίζουν Κρήτη, Νάξος, Μύκονος

Διακοπές 2022: Πιο φθηνά στο Παρίσι, παρά στη Σαντορίνη…

Διακοπές 2022: Πιο φθηνά στο Παρίσι, παρά στη Σαντορίνη...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd