1½ κιλό βερύκοκα αγουρωπά
1½ φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
χυμό από 4 λεμόνιαΕκτέλεση:
Πλένουμε τα βερύκοκα , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει μαζί με το χυμό από 3 λεμόνια, για 2 -με 3 ώρες να σφίξουν.
Ξεπλένουμε τα βερύκοκα.
Βράζουμε τα βερύκοκα για 5′, από την ώρα που θα πάρουν βράση, χωρίς να ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν.
Ύστερα αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει .
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από την φωτιά κουνάμε το γλυκό για να μπει το συρόπι μέσα και να φουσκώσει το γλυκό μας.
Τέλος το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βασιλική Μαργαρίτη.