Γλυκό σύκο απλό και απολαυστικό …
Υλικά:
1 κιλό σύκα
2 κιλά ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
4 βανίλιες
γαλαζόπετρα
λεμόνι
Εκτέλεση :
Βράζω τα σύκα 3 φορές απο 5 λεπτά (2 με γαλαζόπετρα και μια ακόμη με λεμόνι) και τα ξεβγάζω κάθε φορά πολύ καλά με νερό.
Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη με 6 ποτήρια νερό
Βράζω για 5 λεπτά και ρίχνω τα σύκα να βράσουν όλα μαζί. Προσθέτω τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνω τη γλυκόζη για να δέσει το γλυκό.
Έτοιμο για κέρασμα .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.