TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Τάρτα με φράουλες

Ιούν 5, 2022
in Uncategorized
Τάρτα με φράουλες
Share on FacebookShare on Twitter

Τάρτα με φράουλες…

tarta1

Υλικά για την τάρτα: 

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ

ένα φακελάκι βανίλια

2 αυγά

Υλικά για την γέμιση :

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

1 φακελάκι ζελέ

Για το γαρνίρισμα :

Σαντιγί έτοιμη

Φράουλες ωμές έτοιμες

Εκτέλεση : 

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια, και τη ζάχαρη σ’ ένα ταψάκι. Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και βάζουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο, κρύο, κομμένο μικρά κομμάτια. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν πρώτα μικρά ψίχουλα και ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη, που δεν θα κολλάει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε σουρωτήρι.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάλογο με την ταρτιέρα μας, υπολογίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη, πιέζοντας καλά στις γωνίες να εφαρμόσει. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ίσια το τελείωμα. Καλύπτουμε το εσωτερικό με χαρτί ψησίματος και βάζουμε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή όσπρια). Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 10′-12′, αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε άλλα 6′-7′, μέχρι να πάρει χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε μέσα την μαρμελάδα φράουλα και από πάνω το ζελέ. Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί γαρνίρουμε με την σαντιγή και τις φράουλες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ρεύμα: Πτώση στις τιμές Φεβρουαρίου – Ποιο είναι το εύρος των τιμών στα τιμολόγια
Uncategorized

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για την ερχόμενη εβδομάδα

Ιούν 21, 2025
Με το Θανάση Λάλα συναντήθηκε ο Νίκος Σακκάς
Uncategorized

Με το Θανάση Λάλα συναντήθηκε ο Νίκος Σακκάς

Ιούν 17, 2025
Επεκτείνονται τα έργα ασφαλτόστρωσης στο Δροσερό Τρικάλων
Uncategorized

Επεκτείνονται τα έργα ασφαλτόστρωσης στο Δροσερό Τρικάλων

Ιούν 17, 2025
Σοκ στον Βόλο με 37χρονο – Τον βρήκε νεκρό η γυναίκα του στο μπάνιο
Uncategorized

Τρίκαλα: Μητέρα και γιος εντοπίστηκαν νεκροί στο σπίτι τους

Ιούν 8, 2025
Ξεκλειδώνει η λειτουργία του Γηροκομείου Καλαμπάκας – Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με τον Υφυπουργό Υγείας
Uncategorized

Ξεκλειδώνει η λειτουργία του Γηροκομείου Καλαμπάκας – Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με τον Υφυπουργό Υγείας

Ιούν 3, 2025
Editor’s Choice: 7 οροί που χαρίζουν στην επιδερμίδα το απόλυτο boost ενυδάτωσης
Uncategorized

Editor’s Choice: 7 οροί που χαρίζουν στην επιδερμίδα το απόλυτο boost ενυδάτωσης

Ιούν 2, 2025
Next Post
Σαν σήμερα 5 Ιουνίου

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου

Πόσο φυσιολογικό είναι το βάρος σας; Βασικοί τρόποι αξιολόγησης

Πόσο φυσιολογικό είναι το βάρος σας; Βασικοί τρόποι αξιολόγησης

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd