TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Τάρτα με φράουλες

Ιούν 5, 2022
in Uncategorized
Τάρτα με φράουλες
Share on FacebookShare on Twitter

Τάρτα με φράουλες…

tarta1

Υλικά για την τάρτα: 

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ

ένα φακελάκι βανίλια

2 αυγά

Υλικά για την γέμιση :

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

1 φακελάκι ζελέ

Για το γαρνίρισμα :

Σαντιγί έτοιμη

Φράουλες ωμές έτοιμες

Εκτέλεση : 

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια, και τη ζάχαρη σ’ ένα ταψάκι. Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και βάζουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο, κρύο, κομμένο μικρά κομμάτια. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν πρώτα μικρά ψίχουλα και ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη, που δεν θα κολλάει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε σουρωτήρι.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάλογο με την ταρτιέρα μας, υπολογίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη, πιέζοντας καλά στις γωνίες να εφαρμόσει. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ίσια το τελείωμα. Καλύπτουμε το εσωτερικό με χαρτί ψησίματος και βάζουμε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή όσπρια). Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 10′-12′, αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε άλλα 6′-7′, μέχρι να πάρει χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε μέσα την μαρμελάδα φράουλα και από πάνω το ζελέ. Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί γαρνίρουμε με την σαντιγή και τις φράουλες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.

ShareTweetShare

Related Posts

Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου
Uncategorized

Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου

Οκτ 19, 2022
Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Uncategorized

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

Οκτ 18, 2022
Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Uncategorized

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Οκτ 14, 2022
Μαμαδίστικα μυστικά για καλύτερο ψήσιμο στον φούρνο (εικόνες)
Uncategorized

Μαμαδίστικα μυστικά για καλύτερο ψήσιμο στον φούρνο (εικόνες)

Οκτ 13, 2022
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Μανίκας
Uncategorized

Απεβίωσε ο Αλέξανδρος Αγγελάκης

Οκτ 8, 2022
Uncategorized

Τα 7 ρούχα που πρέπει να έχεις και θα φοράς μια ζωή

Οκτ 4, 2022
Next Post
Σαν σήμερα 5 Ιουνίου

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου

Πόσο φυσιολογικό είναι το βάρος σας; Βασικοί τρόποι αξιολόγησης

Πόσο φυσιολογικό είναι το βάρος σας; Βασικοί τρόποι αξιολόγησης

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd