Γιατί τα κορίτσια λατρεύουν τις πλεξούδες

Φωτογραφίες και βίντεο με πολλά είδη πλεξούδων για κορίτσια.

Γιατί τα κορίτσια λατρεύουν τις πλεξούδες
Bigstock

Οι πλεξούδες είναι ένα αγαπημένο χτένισμα που κανείς θα δει όχι μόνο στα κορίτσια νηπιαγωγείου, αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες, τραγουδίστριες, μοντέλα και influencers.

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από την πολιτιστική ταυτότητα αυτού του χτενίσματος. Ωστόσο, οι ρίζες του βρίσκονται σε πολλούς πολιτισμούς και πιστεύεται ότι χρονολογείται από περίπου 25.000 έως 30.000 χρόνια πριν. Απλά σκεφτείτε τις Καρυάτιδες.
karyatides.jpg

Παραδοσιακά ήταν μια δεξιότητα που μεταβιβαζόταν από γενιά σε γενιά, καθώς τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας έπλεκαν τα μαλλιά των παιδιών ή των εγγονιών, ενώ τα μεγαλύτερα αδέρφια παρακολουθούσαν και εξασκούνταν στα μικρότερα αδέρφια τους.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι πλεξούδων όπως η απλή, η γαλλική, η ψαροκόκαλο ή οι boxer braids. Όλες τους έχουν τη δική τους δυσκολία και όλες είναι ακαταμάχητες σε μικρές και μεγάλες δεσποινίδες.

Λόγοι που τα κορίτσια τις λατρεύουν

plexoudes-koritsia.jpg

Τα κορίτσια μαθαίνουν να λατρεύουν τις πλεξούδες μέσα από τις μαμάδες τους. Είναι εκείνες που τους χτενίζουν τα μαλλιά όταν είναι σε αρκετά μικρή ηλικία και εκείνες που πλέκουν τα μαλλιά τους.

Μεγαλώνοντας τα κορίτσια παρατηρούν ότι οι πλεξούδες είναι τάση, γι’ αυτό και πλέκουν τα μαλλιά τους κάνοντας περίτεχνες πλεξούδες και viral χτενίσματα που έχουν δει στο διαδίκτυο.

Ακόμη ένας λόγος που τα παιδιά ζητούν πλεξούδες, είναι γιατί βλέπουν φίλες και συμμαθήτριες στο σχολείο να έχουν αυτό το χτένισμα.

10 υπέροχες και πρωτότυπες πλεξούδες για να φτιάξετε στα κορίτσια σας

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *