Ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για να διατηρούνται φρέσκοι οι ξηροί καρποί.
Το συνηθέστερο μέρος που αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς είναι το ντουλάπι της κουζίνας. Σωστά;
Σύμφωνα όμως με το allrecipes.com το ντουλάπι είναι ένα καλό μέρος για να αποθηκεύσετε μια κλειστή συσκευασία ξηρών καρπών για μερικές ημέρες, αλλά εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής τους, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάψυξη!
Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης ξηρών καρπών
Οι ξηροί καρποί είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά με την πλειοψηφία αυτών να είναι ακόρεστα.
Τα ακόρεστα λιπαρά είναι πιο ευαίσθητα από τα κορεσμένα. Όταν εκτίθενται στον αέρα, το φως, την υγρασία ή τη θερμότητα οι ξηροί καρποί μαλακώνουν και μπορεί να αλλοιωθεί ακόμα και η γεύση τους.
Ο εχθρός λοιπόν των ξηρών καρπών είναι ο αέρας, το φως, η υγρασία και η θερμότητα. Γι΄αυτό και το πιο κατάλληλο σημείο για να τους αποθηκεύσετε είναι η κατάψυξη όπου η θερμοκρασία παραμένει σταθερά χαμηλή. Επιπλέον, δεν έχει φως.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν πραγματικά μικρή επίδραση στη γεύση των ξηρών καρπών, χάρη στη μικρή περιεκτικότητά τους σε νερό.
Μπορείτε να βάζετε τους ξηρούς καρπούς σε αεροστεγή σακουλάκια με zip. Οι περισσότεροι ωμοί, ολόκληροι ξηροί καρποί (εάν έχουν ξεφλουδιστεί) θα διατηρήσουν την ποιότητα τους από 6 μήνες έως ένα χρόνο στην κατάψυξη.
πρώτη δημοσίευση 15/10/2023, ανανεώθηκε