Γεγονότα για την Αρθρίτιδα – Φυσικές θεραπείες

Οι φυσικές θεραπείες για την αρθρίτιδα υπόσχονται πολλά στους ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο και αναζητούν αποτελεσματικές θεραπείες με μειωμένο κίνδυνο παρενεργειών. Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να δοκιμαστούν μόνες τους ή ως συμπληρώματα σε συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλες θεραπείες. Πολλοί ασθενείς, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα με φυσικές θεραπείες, έχουν αναφέρει σημαντική ανακούφιση, επομένως ίσως αξίζει να εξετάσετε αυτές τις θεραπείες ως μέρος του θεραπευτικού πλάνου σας.

Υπάρχει μια σειρά από βότανα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αποτελεσματικά στην ανακούφιση του πόνου, της δυσκαμψίας και άλλων συμπτωμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν ενώσεις που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα όπως τα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα τα οποία υπάρχουν σε τέλεια αναλογία στην κάνναβη, η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη,  συμπληρώματα διατροφής όπως το μαγγάνιο και η βιταμίνη και κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης όπως ο κουρκουμάς και το εκχύλισμα τζίντζερ. Τα προϊόντα κάνναβης κερδίζουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές όπως για παράδειγμα η πρωτεϊνη κάνναβης https://hempoilshop.gr/vrwsima-trofima-kannavis/proteini-kannavis/ , καθώς έχει αποδειχθεί πως έχουν τρομερά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, το έλαιο κάνναβης το οποίο εξάγεται από το φυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε καροτένια, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το θείο, το κάλιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος. Η Kannabio https://hempoilshop.gr/brand/kannabio/ διαθέτει μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων ιδανικά για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα της νόσου.

Ένα πλεονέκτημα αυτών των θεραπειών είναι ότι δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες όπως τα παραδοσιακά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ωστόσο, δεδομένου ότι ακόμη και οι φυσικές θεραπείες μπορεί να έχουν κάποιες αρνητικές αλληλεπιδράσεις με άλλες θεραπείες και φάρμακα, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τα συμπληρώματα διατροφής.

Μερικοί ασθενείς έχουν ανταποκριθεί θετικά και σε σωματικές θεραπείες όπως η ισομετρική άσκηση, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ιστού και στη βελτίωση του εύρους κίνησης χωρίς να προκαλεί βλάβη στις αρθρώσεις. Άλλες μορφές άσκησης έχουν βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικές, όπως και ορισμένες μορφές μασάζ και φυσικοθεραπείας. Αυτές οι θεραπείες είναι λιγότερο επεμβατικές από τα συμπληρώματα και τις διατροφικές αλλαγές και έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν παρουσιάζουν κινδύνους αλληλεπίδρασης με άλλες θεραπείες. Η υπερβολική άσκηση μπορεί δυνητικά να βλάψει τον ιστό και να προκαλέσει πόνο, επομένως οι ασθενείς θα πρέπει να σχεδιάζουν και να παρακολουθούν προσεκτικά τη σωματική τους δραστηριότητα.

Υπάρχει πληθώρα πόρων στο διαδίκτυο για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα και ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν εναλλακτικές ή συμπληρωματικές θεραπείες. Για τους ασθενείς με αρθρίτιδα, οι φυσικές θεραπείες αποτελούν σημαντικά συστατικά ενός αποτελεσματικού σχεδίου θεραπείας. Φυσικά, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας όταν υποβάλλεστε σε οποιαδήποτε μορφή θεραπείας, καθώς είναι εκείνος που γνωρίζει την κατάσταση και την πορεία την υγεία σας και μπορεί να σας συμβουλέψει κατάλληλα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας και την εξέλιξη της νόσου.