Γεύσεις όπως και τότε… από τις «Γουμένισσες» στο Delicatessen Ζαρογιάννης

 

Αγνά υλικά, αξία των παραδόσεων και έμπειρα χέρια μαγειρεύουν με μεράκι, επαγγελματισμό και φρέσκες ιδέες.”Οι Γουµένισσες” φτιάχνουν µε µεράκι νοστιµιές που αγαπήσαµε παιδιά, βάζοντας στις συνταγές των προιόντων τους όσα τους έμαθαν οι γιαγιάδες τους: διαλεχτά υλικά, τέχνη και αγάπη! Απολαύστε τα στα Τρίκαλα από το Delicatessen Ζαρογιάννης (Μιαούλη 16, Τρίκαλα, Τηλ. 2431039659).Μαρμελάδες, Αλείμματα Φρούτου, Γλυκά κουταλιού, Κυδωνόπαστο, Μουστάρδες, Ταχίνια – Χαλβάδες, Dips Πιπεριάς, Σάλτσες Ντομάτας, Μαγιονέζες, Strawberry Collection, Επαλείμματα ξηρών καρπών, Dressings και πολλά άλλα είναι προϊόντα “οι Γουμένισσες” είναι πολυβραβευμένα και επιλέγονται από επώνυµους σεφ της Ελλάδας.

Οι γουμένισσες – Η Δήμητρα και η Άννα

Η Δήµητρα Δάρτση είναι η εμπνεύστρια, ιδρύτρια και δημιουργός των «Γουµενισσών». Γέννηµα θρέµµα της περιοχής, γνωρίζει καλά τα προϊόντα και τις γευστικές παραδόσεις του τόπου, στον οποίο έµαθε να µοιράζεται το µόχθο και την αγάπη των ανθρώπων για τη γη. Από παιδί παρακολουθούσε τη µητέρα και τη γιαγιά της να διαλέγουν τα καλύτερα φρούτα από το κτήμα για να τα κάνουν µε περίσσια τέχνη µαρµελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Καλά κρυµµένο από την υπόλοιπη οικογένεια, το γλυκό του κουταλιού και ιδίως το «ασπροκέρασο», ήταν εκείνα τα χρόνια το καµάρι της νοικοκυράς, που φυλάσσονταν ως θησαυρός για να κεραστεί στους «µουσαφίριδες», ως επίσηµο γλυκό. Οικογενειακά γευστικά μυστικά, γλυκιές παραστάσεις και η αγάπη για την παράδοση ήταν που την ενέπνευσαν να µεταφέρει τις σπιτικές λιχουδιές στα ράφια των καταστημάτων.

Σήµερα µαζί µε την κόρη της Άννα, αποτελούν το δυναµικό δίδυµο των Γουµενισσών που από τον πρώτο χρόνο κέρδισαν την αγορά και βρήκαν τη θέση τους σε µερικά από τα πιο ονοµαστά delicatessen, καταστήµατα τροφίµων, ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερ μάρκετ, ενώ πραγµατοποιούν εξαγωγές σε µερικές από τις µεγαλύτερες πόλεις του κόσµου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ