Φτιάχνουμε μικρά πουγκιά με αποξηραμένη λεβάντα, για την προστασία των ρούχων

Η αποξηραμένη λεβάντα προστατεύει τα ρούχα σας από το σκώρο και ταυτόχρονα αρωματίζει το χώρο της ντουλάπας. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε έτοιμες συσκευασίες. Φτιάξτε εσείς μικρά πουγκιά και γεμίστε με άρωμα τα συρτάρια σας.

Υλικά & Εργαλεία
– Αποξηραμένη λεβάντα (100-200 γρ. είναι υπεραρκετά)
– Μικρά υφασμάτινα πουγκιά
– Ένα κουτάλι σούπας
– Κορδέλες και διακοσμητικά (προαιρετικά)

Οδηγίες
-Προμηθευτείτε χύμα αποξηραμένη λεβάντα από κατάστημα με βότανα (στην Ευριπίδου π.χ. θα βρείτε σίγουρα) και από κατάστημα με είδη συσκευασίας τα μικρά υφασμάτινα πουγκιά. Εφόσον γνωρίζετε ραπτική, μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα υφασμάτινα πουγκιά από ρετάλια υφάσματος (κομμάτια από άλλες χειροτεχνίες σας), είτε ράβοντάς τα στο χέρι με ευθεία βελονιά είτε, απλά, τα… κολλάτε!
-Υπολογίστε σε πόσα σημεία της ντουλάπας θέλετε να τοποθετήσετε λεβάντα συνυπολογίζοντας βέβαια και τα συρτάρια.
– Προσθέστε σε κάθε πουγκί μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένη λεβάντα. Τραβάτε τα κορδελάκια για να κλείσει το άνοιγμα.
– Τοποθετήστε τα στη ντουλάπα, στα συρτάρια με τα εσώρουχα, τις πετσέτες κλπ.

Πουγκί, χωρίς ράψιμο
Για όλες εσάς που δεν τα πάτε και τόσο καλά με τη ραπτική ή βρίσκετε ακόμα στα πρώτα σας βήματα, προτείνουμε αυτό το υφασμάτινο πουγκί, που απλά… το κολλάτε!

Υλικά & Εργαλεία
-Κομμάτια ύφασμα
-Θερμοκολλητική ταινία
–Βελόνα και κλωστή (προαιρετικά)
-Σπάγκο ή κορδέλα της αρεσκείας σας
-Ψαλίδι
-Σίδερο

Oδηγίες
>Κόψτε δυο κομμάτια σε διάσταση 6×10 εκ. για να φτιάξετε το πρώτο σας πουγκί.
>Αν το ύφασμα δείτε πως ξεφτίζει, τρυπώστε τα κομμάτια υφάσματος πριν τα κολλήσετε.
>Τοποθετήστε το ένα κομμάτι με την καλή του πλευρά προς την επιφάνεια εργασίας.
>Κόψτε κομμάτια θερμοκολλητικής ταινίας στο αντίστοιχο μήκος για κάθε πλευρά, τοποθετήστε τα στις τρεις άκρες του υφάσματος (δεξιά, αριστερά και κάτω) και από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο κομμάτι ύφασμα, με την καλή του πλευρά προς εσάς. Ισιώστε τα υφάσματα και όταν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, σιδερώστε τα υφάσματα.
>Μόλις η ταινία κολλήσει στα κομμάτια υφάσματος, το πουγκί σας είναι έτοιμο. Σιδερώστε πάλι το ύφασμα ώστε να κλείσουν καλά οι ενώσεις του.
>Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκου ή κορδέλας για να δέσετε το πουγκί σας αφού πρώτα το γεμίσετε με αποξηραμένη λεβάντα.

Ιδέα!
-Για να αποθηκεύσετε την περισσευούμενη αποξηραμένη λεβάντα, χρησιμοποιήστε ένα μικρό γυάλινο βάζο από μαρμελάδα αφού πρώτα το καθαρίσετε και το στεγνώσετε καλά. Θα χρειαστεί να ανανεώνετε τα πουγκιά σας κάθε δυο μήνες, για να είναι διαρκώς οι χώροι σας μυρωδάτοι και προστατευμένοι από το σκώρο.

-Στολίστε το γυάλινο βάζο αποθήκευσης με κορδελίτσες ή χάρτινο πετσετάκι και χρησιμοποιήστε το και ως διακοσμητικό στο χώρο της κουζίνας σας.

Το διαβάσαμε στο  periodikocreativity.gr & http://babyradio.gr/special-tips/ftiachnoume-mikra-pougkia-apoxirameni-levanta-gia-tin-prostasia-ton-rouchon/

Διαβάστε περισσότερες ιδέες για το σπίτι στο «Παίζω & Κατασκευάζω» που κυκλοφορεί!